logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Kom Erbij Dag Westerpark met Kinderactiviteiten 2022

Angela Halden
02-06-2022 11:36 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: nav de adviesgroepvergadering is deze aanvraag gehonoreerdOns doel is de verbondenheid die tussen culturen bestaat op die dag tot uiting te brengen.

Wie

Kom Erbij Dag Westerpark is voor de hele familie, dus voor zowel oud als jong, en is vooral bedoeld om het meedoen en de samenhorigheid in Stadsdeel Westerpark te vergroten. Dit willen wij op deze dag bereiken door het aanbieden van een programma waar vooral gezelligheid en daarnaast informatie en culturele kennismaking in zit. Omdat wij In Westerpark zoveel diversiteit aan culturele groepen hebben willen wij met deze dag alle culturele achtergronden aan bod laten komen.

Wat

Smaken verschillen, en dat is goed. Als je de tijd voor elkaar neemt blijkt dat er weinig verschillen zijn. Als er verschillen zijn en je neemt van ieder een beetje, dan is het niet “smaken verschillen”, maar dan krijg je een potporie van kruiden die een heerlijke universele geur verspreiden.
Ons doel is de verbondenheid die de verschillende culturen met elkaar hebben tot uiting brengen en op een leuke manier elkaars cultuuruitingen leren kennen. In deze tijd moet meer aandacht besteed worden aan de overeenkomsten dan aan de verschillen die er tussen de culturen bestaan. Immers, overeenkomst geeft eenheid en verbroedert.
Het doel bereiken wij ook door het evenement jaarlijks terug te laten keren met positieve energie, behoud van rituelen en cultuur. Diversiteit is een verrijking is voor de hedendaagse maatschappij en onze wijk. Voor de doelgroep kinderen en jongeren willen we ook iets feestelijks neerzetten op de Kom Erbij dag van 2022. We horen wat kinderen leuk vinden en jongeren helpen en doen zelf ook mee.

Hoe

Het grote doel is saamhorigheid in de wijk. E. Met elkaar willen we een onvergetelijke dag neerzetten voor de jeugd, met eigen inbreng en eigenaarschap van de jeugd. Diversiteit wordt toegejuicht. Ontmoetingen met kinderen van verschillende scholen zullen in de voor bereidende fase opnemen met de directeuren. Het vindt plaats op centrale plek: Het Zaandammerplein. Kinderen, jongeren, ouders, grootouders, verzorgers, ooms en tantes maken contact. met elkaar en in de toekomst

Totale kosten van initiatief:

€ 7.186,00

Toegekend buurtbudget:

€ 7.186,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.