logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Stoelyoga voor 55 plussers in Buurtkamer Corantijn

Frank Alexander
25-02-2021 14:22 | Postjesbuurt

Sinds 2017 wordt er in Buurtkamer Corantijn laagdrempelige Stoelyoga voor 55+ gegeven door docente Jenissi de Lange.

Onderstaande tekst is van de docente Jenissi de Lange:
In 2016 behaalde ik mijn diploma Yoga Docent. Tegelijkertijd werkte ik mee aan het project Baarsjes SeniorenFit. Het project had als voornaamste doel om meer laagdrempelige beweegmogelijkheden te creƫren voor senioren binnen hun eigen omgeving. De projectleider van Baarsjes SeniorenFit heeft mij gevraagd stoelyoga lessen op te starten in Buurtkamer Corantijn. Zo gezegd, zo gedaan.
Na 3 jaren geef ik nog steeds met veel plezier stoelyoga lessen. Het leukst vind ik samen met elkaar plezier te hebben in het bewegen. Tijdens de les wordt er niet alleen serieus gewerkt aan de verschillende yoga houdingen maar wordt er ook vaak gelachen.
Er komen voornamelijk vrouwen van verschillende leeftijden (wel 55 plussers), achtergronden en culturen naar de les. Na de les wordt er thee gedronken. Tijdens de thee wordt er lief en leed met elkaar gedeeld. Er worden anekdotes, alledaagse ervaringen, verhalen van vroeger verteld en adviezen uitgewisseld. Zo werken we niet alleen aan onze eigen welzijn maar ook aan dat van een ander. Tijdens ons afscheid kijken de deelnemers al uit naar de volgende les.Tips

Tip 1

Waar gaan uw dromen naar uit, wat wilt u graag bereiken en wat heeft u te bieden aan de bewoners? Houd uw ogen en oren geopend!

Delen