logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Theesalon voor Senioren ging door in 2020 ondanks Corona

Frank Alexander
15-02-2021 20:21 | Postjesbuurt

Al sinds 2015 wordt in Buurtkamer Corantijn de Theesalon voor Senioren georganiseerd. Ook in 2020 gingen we door!

Elke woensdagmiddag kun je in Buurtkamer Corantijn een groepje mensen aantreffen, die aanschuiven bij de Theesalon voor Senioren. Een vaste kern van oudere buurtbewoners, aangevuld door bezoekers die minder frequent, maar even graag langskomen. Zij zijn blij met dit buurtinitiatief, dat bedoeld is om gezelligheid te bieden en eenzaamheid tegen te gaan. Ook belangrijk is de uitwisseling van informatie in grote variatie. Gezondheid, persoonlijke jeugdherinneringen, ontwikkelingen in de buurt, de actualiteit, bijna alles komt spontaan aan bod. De betrokkenheid bij elkaar is groot. Ook hebben we een keer gezamenlijk gegeten.

In het afgelopen jaar hebben we zoveel als vanwege Corona toegestaan was, een bijeenkomst gehouden. Juist in deze tijd keken onze bezoekers erg uit naar een vaste activiteit buitenshuis. Natuurlijk hielden we ons aan de afstands- en hygiëneregels.

We hadden begin vorig jaar plannen om een bescheiden “wervingscampagne” te houden om onze bekendheid in de buurt te vergroten. Daar hebben we van afgezien, omdat het al passen en meten was om met het bestaande gezelschap voldoende afstand te kunnen houden. Zodra het weer mogelijk is, gaan we onze mooie Theesalon onder de aandacht van nog meer mensen brengen!Tips

Tip 1

Vraag hulp bij de Gebiedsmakelaar, de Buurtwerker of de locatie die je op het oog hebt als je een initiatief wil indienen. Ze staan voor je klaar!

Delen