logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

weggeef tafel de Baarsjes

28-03-2022 13:47 | Mercatorbuurt

De weggeeftafel is een initiatief voor minima in de Baarsjes. Twee keer per week mogen bewoners langskomen.

De Weggeef Tafel bestaat nu twee jaar en wordt steeds bekender en ook meer bezocht. Ik ben kort voor de Covid begonnen met dit buurtinitiatief en hoop nog lang door te gaan hiermee. Twee x in de week ma/do doe ik de weggeef tafel.

Er zijn verschillende artikelen 3 per bezoeker die men mag meenemen na goedkeuring van mij of een andere vrijwilliger. Elke laatste donderdag van de maand mag men 5 artikelen mee indien de voorraad genoeg is.
Behalve de volwassenen vinden ook de kinderen hun weg naar de weggeef tafel en niet alleen voor het speelgoed. De mensen komen langs uit nieuwsgierigheid, op zoek, voor een praatje of gewoon om even gedag te zeggen.

Het is eigelijk een mini pop-up winkel in Buurthuis de Tagerijn. Alles moet uitgepakt en neergelegd worden op de tafels en later weer ingepakt en opgeborgen worden in bakken en kasten. Dit omdat de ruimte ook door anderen gebruikt wordt.

De voldoening die ik krijg als men geslaagd en tevreden de deur uit loopt doet mij goed. De kleding en andere spullen die ik gedoneerd krijg zorgen er ook voor dat ik mijn mini winkel kan blijven runnen.

Er is steeds meer behoefte aan hulp in deze vorm en niet alleen door financiƫle omstandigheden maar ook omdat men steeds bewuster gaat leven. Men doet steeds meer aan duurzaamheid, recyclen en armoedebestrijding.