logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Verslag Sint Maarten Lampionnen optocht

Lies Weber
09-03-2022 13:59 | Postjesbuurt

Optocht in kader van Sint Maarten voor alle kinderen uit de buurt op 11 november 2021

Verslag Sint Maarten optocht 11 november 2021

Ondanks corona kon de ouderraad van de Corantijnschool dit jaar gelukkig toch weer de Sint Maarten lampionnenoptocht organiseren op 11 november voor alle kinderen vanaf 2,5 jaar uit de hele Postjesbuurt.

We hebben de optocht kenbaar gemaakt door flyers te verspreiden in de buurt en bij BSO, crèche en andere kinderopvanglocaties. Ook hebben we op social media van de Baarsjes en Postjesbuurt de flyer gedeeld om iedereen uit te nodigen.

De donderdagavond van de optocht verzamelde iedereen rond 18.15 uur op het plein voor de Corantijnschool. De geweldige brassband Ritmo Percussion zorgde voor een swingende, feestelijke sfeer. Alle kinderen liepen met lampionnen, ouders, verzorgers, opa's, oma's, buren etc. achter de band aan. Het was lekker donker onderweg, dus leuk en spannend!

De route is van te voren vastgesteld en gecommuniceerd bij de briefing naar alle klaarovers. De klaarovers waren deels ouders van school en deels kinderen uit groep 8. Zo zorgen we altijd voor een veilige oversteek waar nodig. Dit jaar konden we niet langs Nieuw Vredenburg vanwege corona en een verbouwing die daar aan de gang is. Hopelijk kunnen we dat de komende jaren wel weer oppakken.

Het was een bonte, feestelijke stoet. Overal hingen mensen uit het raam en stonden mensen bij hun voordeur op de begane grond om te kijken en mee te swingen. Natuurlijk werd er ook mooi (en minder mooi) gezongen voor die zo gewilde snoepjes. Fijn dat zo goed als alle snoep voorverpakt was in verband met de corona voorschriften.

De tocht werd ook weer afgesloten op het Corantijnplein. Daar heeft de band nog op het voetbalveld een paar laatste nummers gespeeld terwijl jong en oud mee dansten en er werd afgesloten met een groot applaus. Iedereen kreeg na de optocht warme chocomelk, een mandarijn en een soepstengel aangeboden van de OR en juffen/meesters van school. Ook dit jaar heeft een ondernemer uit de buurt chocomelk en mandarijnen gesponsord, top.

Al met al was het weer een zeer geslaagde activiteit waar zowel kinderen van school als andere kinderen en ouders/verzorgers uit de buurt aan hebben deelgenomen.

Namens ons allemaal: veel dank voor de subsidie en sponsoring en hopelijk volgend jaar weer!

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail gerust.

Lies Weber
namens de OR van de Corantijnschool
t 0624214897
e liesweber@outlook.com