logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Dag van de Mantelzorger

Nadia Kasmi
21-10-2021 17:00 | | Geuzenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Woensdag 10 november is Dag van de Mantelzorger, waarop we mensen die zorgen voor anderen in het zonnetje willen zetten.

Wie

Op woensdag 10 november vindt de Dag van de Mantelzorger plaats. Op deze dag willen wij mantelzorgers uit Amsterdam een gelegenheid bieden om samen te komen, andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, lekker te eten, gemasseerd te worden en henna te laten zetten. Op deze dag draait het om hen en mogen zij écht verwend worden. Dit doen wij in Huis van de Wijk, de Tagarijn. Het evenement is bedoeld voor 15 a 20 personen. Deze personen zullen benaderd worden door de Mantelzorgconsulenten van het Buurtteam te informeren. Daarnaast benaderen we ook medewerkers van de Financiële salon, inloopspreekuren en taallessen. Mantelzorgers hebben meestal niet (alleen) een probleem met zorg, maar kunnen ook komen met financiele, juridische of taalgerelateerde hulpvragen.
Op de dag zelf zal er ook een spreker komen die informatie zal geven en/of eigen ervaringen zal delen.

Wat

Wij willen overbelaste mantelzorgers bereiken die zichzelf helemaal wegcijferen om zorg te dragen voor de ander. Wat wij willen bereiken is hen een gevoel van erkenning, waardering en ondersteuning te kunnen geven. Daarnaast kan contact met anderen mantelzorgers ervoor zorgen dat ze hun ervaringen kunnen delen en . Als laatste willen we ze informeren over mogelijke ondersteuning, plekken waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of er even tussenuit willen gaan (Sociale kaart, Stadspas, etc.)
Dit is goed voor de buurt omdat er vele mensen zijn die non-stop zorg dragen voor anderen. Dit zijn meestal verborgen verhalen, die niet vanaf de buitenkant te zien zijn. Door dit te organiseren ontstaat er meer zichtbaarheid van deze mensen binnen de buurt, zodat andere buurtbewoners op de hoogte zijn en eventueel van betekenis kunnen zijn. Ten tweede kan zo'n soort dag een uitstapje zijn voor dit soort mensen, die dit soort ontspannende dingen vrijwel nooit (kunnen) doen. Door dit initiatief hopen wij deze mensen te verwennen en een steuntje in de rug te zijn, al is het maar voor even.

Totale kosten van initiatief:

€ 875,00

Toegekend buurtbudget:

€ 875,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.