logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Kerst/eindejaarsviering Corantijnplein voor school en buurt

Lies Weber
07-10-2021 13:46 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep:22 december 2021: kerstviering met zang, muziek, sfeer, ontmoeten voor alle volwassenen en kinderen uit de buurt.

Wie

Mijn naam is Lies Weber, ik woon op het Corantijnplein en ik ben een betrokken ouder op school en in de buurt. Deze viering wordt georganiseerd door de Ouderraad van de Corantijnschool, allen woonachtig in de Postjesbuurt. Het initiatief wordt mede namens hen ingediend. Het gaat onder meer om Hilde Dijkstra, Sjoerdtje Porte, Fatima Aaitali, Shalini, Shiny van Sluis. De (kerst)viering wordt zo ingericht dat het voor alle mensen/kinderen een fijne, gezellige bijeenkomst is waarbij rekening wordt gehouden met ieders culturele achtergrond.

Wat

Ieder jaar organiseren wij een kerst/eindejaarsviering op het plein of bij te slecht weer in het 'hart' van de school. Het is voor iedereen uit de buurt toegankelijk. Ouders van school zorgen voor eten/drinken. Alles wordt mooi versierd door de ouderraad en vrijwilligers, er zijn tafels waar iedereen aan kan eten, kennismaken en een gezellige avond kan hebben. Ook is er een heus kerstkoor met kerstman en muzikale begeleiding.
We willen bereiken dat buurtbewoners niet eenzaam zijn, zich welkom voelen, dat ouders en buurtgenoten elkaar (beter) leren kennen en natuurlijk dat de kinderen een mooie avond hebben. Kortom: een gezellige bijeenkomst.
Het is goed voor de buurt omdat het de cohesie bevordert, mensen leren elkaar beter kennen en zullen sneller een volgend moment een praatje maken om maar wat te noemen. Het wordt geen laat bacchanaal, het zal van ongeveer 17.00 tot 20.00 uur duren.

Totale kosten van initiatief:

€ 560,00

Toegekend buurtbudget:

€ 560,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.