logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Sint Maarten lampionnen optocht op 11 november 2021

Lies Weber
07-10-2021 10:34 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Ieder jaar organiseert de Corantijnschool een swingende Sint Maarten lampionnenoptocht voor alle kinderen uit de buurt.

Wie

Als ouder van school en buurtbewoner organiseer ik dit met twee andere ouders die ook in de Postjesbuurt wonen: Hilde Dijkstra (Postjeskade) en Sjoerdtje Porte (Hoofdweg/hoek Arubastraat).

Wat

We willen een leuke Sint Maarten tocht door de buurt en het park voor de kinderen organiseren. Voor groot en klein. Normaal gaan we ook langs het bejaardentehuis om te zingen en met de bewoners te praten maar we hebben nog geen akkoord ivm corona. De optocht wordt begeleid door een brassband. We willen bereiken dat kinderen (en ouders) uit de buurt elkaar beter leren kennen, plezier en spanning beleven en het bejaardentehuis een 'opkikker' geven. We gaan langs de deuren dus de hele buurt kan opendoen/meedoen indien gewenst. Zo komt er meer contact. De band begint op het voetbalveld om met z'n allen even te swingen en daarna in optocht door de buurt. We eindigen met warme choco en mandarijnen op het plein ook nog even swingend met de band. Het is van 18.00 tot 19.00 dus niet laat en geen overlast. Vrijwilligers begeleiden alle oversteekplekken en er lopen uiteraard ook genoeg ouders mee.

Totale kosten van initiatief:

€ 840,00

Toegekend buurtbudget:

€ 840,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.