logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Buurtmaaltijd West

N Etnel
10-09-2021 19:56 | | Mercatorbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Mooi initiatief om vooral bewoners die het wat minder hebben op een goedkope manier te laten eten. Adviesgroep geeft voorkeur aan eten op locatie zodat er ook ontmoeting kan plaatsvinden. Budget is toegekend minus de huur en de inkomsten uit de maaltijden.Iedere zondag kook ik Nancy Etnel, 50 lekkere gezonde buurtmaaltijden voor de bewoners van Amsterdam West

Wie

Ik ben Nancy Etnel een professionele kok en active bewoonster met een passie voor koken. Sinds 2010 zet ik me in als vrijwilliger door te koken in buurthuizen en verschillende festivals in de buurt. Ik heb onderandere voor buurtbewoners gekookt in Buurtcentrum de Tagerijn, Buurtkamer Bestevaer, Kinder kookcafe Rosa en Howard, De Centrale Markthal, FILAH(Kerk&buurt). Daarnaast heb ik meedere malen op het Rembrandtpark gestaan en meegewerkt aan verschillende buurtinitiatieven.

Mijn aanvraag is aansluitend op het bestaande project Buurtmaaltijd West(buurtinitiatief) wat de afgelopen negen maanden door Chiquita Krook is opgezet in de Baarsjes. Zij blijft op de achtergrond betrokken bij het initiatief en helpt o.a met de reclame.

Wat

Iedere zondag bereid ik 50 maaltijden voor de buurt. Als mensen binnen mogen eten kunnen 10 å 15 bewoners aanschuiven, de rest van de buurtmaaltijden kunnen worden afgehaald.

Ik wil met mijn initiatief verschillende doelgroepen in de wijk aan tafel krijgen en verbinden, van jong tot oud. Het oorspronkelijke initiatief is opgezet als corona initiatief, we merken echter dat er nog steeds grote behoefte is. De groep bewoners die de maaltijden komt ophalen bestaat uit bewoners die een gratis maaltijd ontvangen en bewoners met een Stadspas. Vanuit de buurt is er het verzoek om maaltijden te bezorgen aan ouderen en minder mobile bewoners in de Baarsjes. Ik hoop in de toekomst in Samenwerking met Combilwel en Kerk&Buurt mogelijk te maken.

Het initiatief in goed voor de buurt om armoede en eenzaamheid in de buurt tegen te gaan. Naast een betaalbare lekkere en gezonde maaltijd kunnen bewoners een praatje maken. Zo kunnen eventuele hulpvragen worden gesignaleerd, we hebben de afgelopen maanden gemerkt dat dit goed werkt. Ook omdat we een netwerk in de wijk hebben en bekend zijn met de hulpverleners en verschillende organisaties in de wijk.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.450,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Marsha | 12 oktober 2021 00:49

Super!! Er zijn vast mensen die vrijwillig een maaltijd willen bezorgen. Haal en bezorg bij minder mobiele. Evt mensen koppelen. Een buurtbewoner die kan halen brengt naar een ander en ze eten samen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.