logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Eten met je Buren.

Howard Kramer
27-07-2021 10:59 | | Jan Maijenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!10 weken lang nodigen we 10 verschillende mensen uit de buurt uit om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen

Wie

Wij zijn Stichting Meneer Howard en Mevrouw Rosa, sinds 5 maanden zijn wij de beheerders van de Buurtkamer op de Willem de Zwijgerlaan, Wij organiseren altijd veel activiteiten voor de buurt.
Onze nieuwe is Eten met je buren, elke week nodigen we 10 wat eenzame, oudere, arme mensen uit om een maaltijd te gebruiken gekookt door Esther. Esther komt uit Oeganda, spreekt nauwelijks Nederlands en kookt als de beste. Esther heeft zich bij ons aangemeld omdat deze alleenstaande moeder haar hobby koken wil delen met de buurt.
Omdat er veel eenzame mensen in de Baarsjes wonen leek ons deze combinatie twee kanten op te werken

Wat

we willen mensen die weinig geld hebben, een arm sociaalnetwerk en eenzaamheid ervaren graag met elkaar in verbinding stellen, in de hoop dat ze zich wat minder allen voelen en de Buurtkamer ontdekken als plek waar ze warm ontvangen worden en waar iedereen welkom is. Een eigen bijdragen is €2,00 v oor mensen met een stadspas is de maaltijd geheel gratis. Door flyers, mond op mond reclame en samenwerking met oudere bewoners die de buurt goed kennen komen wij in contact met mensen die goed bij onze activiteit passen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.600,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.600,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.