logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

BEATS UIT DE BAARSJES

Emma Ricketts
29-06-2021 14:06 | | Geuzenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Leuk in initiatief voor de jongeren uit de buurt en voor de buurtMet BEATS UIT DE BAARSJES (BUDB) maken 3 groepen jongeren uit de Baarsjes een album over en voor onze geliefde Baarsjes!

Wie

Uitgebreid Projectplan aanwezig, hier een samenvatting;
Wij zijn Digivibes, een creatief sociaal media team in het hart van de Baarsjes (Cornelis Dirksztraat 27).
Wij zijn een onderdeel van De Regenboog Groep en bieden in ons dagactiviteitencentrum creatieve mediaprojecten aan mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Digivibes beschikt over een goed uitgeruste opname studio en een team van lokale muziekproducers die we nu willen inzetten voor de muzikale jongeren in de buurt.
In de Baarsjes is een groep enorm creatieve jongeren actief die eigen muziek, raps en rap-poëzie maakt. Muziek verbindt en dus willen wij deze jongeren begeleiding en faciliteiten bieden om zich te uiten in muziek. Jongeren krijgen bij ons de kans hun bestaande muziek-skills uit te breiden en in te zetten in onze opnamestudio. Deze studio word bestierd door jongens en meisjes met de zelfde positieve liefde voor muziek als de jeugd die wij proberen te bereiken. Samen maken we een eigenzinnig album: BUDB, met nummers die gaan over onze geliefde buurt. We vangen de vibes en sounds van de buurt, voor de buurt.
We bereiken de jongeren door een simpele maar erg gerichte campagne.
Via de docenten muziek, Nederlands, maatschappijleer en CKV op de scholen rondom de Baarsjes krijgen de jongeren een flyer en uitleg. Via deze uitleg, de flyer en posters in de school wordt verwezen naar de BUDB Instagram pagina waar alle info en de aanmeld procedure te vinden is.

Wat

De jongeren die wij willen bereiken krijgen de kans hun mening, visie of gevoel over onze Baarsjes op een creatieve manier te uiten. Wij hebben de mensen en de faciliteiten om ervoor te zorgen dat zij naar huis gaan met een echt geproduceerd nummer op zak.
Het project biedt tegelijk jongeren de kans zich gezien en gehoord voelen door de overige buurtgenoten. Zien en gezien worden. Of eigenlijk gehoord en gehoord worden!
Jongeren krijgen de mogelijkheid om een positieve, creatieve bijdrage aan de buurt te leveren!
Door alle nummers te bundelen in een eigenwijs BUDB album laten zij zich horen aan de buurt. Buurtbewoners kunnen ervaren dat er muziek en talent zit in de jongeren uit de buurt. Zij krijgen een mooie inkijk een mooie inkijk in de belevingswereld van deze groep jongeren (die ze normaal niet zo snel zouden spreken). BUDB is muziek door en voor de buurt. Iets om samen trots op te zijn.

Er zijn 15 lesweken beschikbaar a 6 uur per week voor 3 groepen van maximaal 7 jongeren.
Per groep is er 5 weken x 6 uur per week; 30 uur x 3 groepen begeleiding en studiotijd beschikbaar; 90 uur in totaal. Omgerekend is gemiddeld €33- p.u. voor het team en de studio.
Bij de max van 21 jongeren (3 groepen van max. 7) zijn de kosten voor het 5 weekse traject per jongere €142,-.

BUDB staat voor
Verbroedering.
Creëren van wederzijds inzicht en respect tussen verschillende groepen buurtbewoners
Delen van de liefde voor de buurt
Samen zorg dragen voor de buurt

Totale kosten van initiatief:

€ 4.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.