logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Buurtexpositie Moooi... Zelf gemaakt!

Joke Engel
26-05-2021 15:17 | | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Expositie van creatieve buurtbewoners uit De Baarsjes in de MLB Galerie in de Witte de Withstraat gedurende vier dagen.

Wie

Al meer dan 20 jaar runt Marie-Louise Boel in de Witte de Withstraat de MLB Galerie, de laatste drie jaar samen met Mieke Schulte. Hier kunnen kunstenaars – professionals en goede amateurs – tegen een aantrekkelijk tarief hun werk tentoonstellen en verkopen.
Eenmaal per jaar organiseert de galerie onder de titel Moooi… Zelf gemaakt! een bijzondere tentoonstelling waarin creatieve hobbyisten en kunstenaars uit de Baarsjes hun werk kunnen presenteren aan buurtgenoten en vooral ook elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De buurtexpositie vindt altijd plaats in de zomer en is zo langzamerhand een begrip geworden in de Baarsjes. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 120 mensen een bezoekje brengen en/of iets kopen. Hoewel de opzet ieder jaar ongeveer dezelfde is, is het resultaat steeds weer anders door de variatie in de deelnemers, het geëxposeerde werk en de inrichting van de galerie.
De achtste editie van Moooi… Zelf gemaakt! zal plaatsvinden van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus.
De galerie wordt omgebouwd tot een feestelijke pop-up waar iedereen al het moois dat in de buurt gemaakt wordt kan komen bewonderen en wellicht voor een zacht prijsje kopen. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje, terwijl de medewerkers de gekochte kunstwerkjes feestelijk inpakken.

Wat

Met de buurtexpositie willen wij creatieve buurtgenoten met elkaar in contact brengen. Onder meer doen we dat door een bord met korte verhaaltjes over de deelnemers met foto op te hangen in de galerie en te publiceren op de website. Ook werken de deelnemers zelf mee tijdens de expositie en is er een gezamenlijke afsluiting met soep en drankjes. Een extra feestelijk ontmoetingsmoment is altijd de opening op de eerste dag waarbij alle deelnemers aanwezig zijn met hun familie en vrienden om te proosten op creativiteit in de Baarsjes.
Hierdoor en door de vrolijke inrichting ontstaat een levendige en toegankelijke activiteit voor de hele buurt waar je je kunt laten inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan en ook nog eens een kunstwerkje kunt kopen voor weinig geld.
Mochten de coronabeperkingen nog zodanig zijn dat dit niet allemaal mogelijk is, dan zal de opening net als vorig jaar via Zoom plaatsvinden. De kunstenaars kunnen dan iets over hun werk vertellen en de andere 'bezoekers' kunnen vragen stellen of opmerkingen maken. Op die manier kan toch een levendig geheel ontstaan ook al kun je niet lijfelijk samen zijn.
Sinds de lockdown heeft de galerie de gewoonte aangenomen al het geëxposeerde werk op de website te plaatsen waar geïnteresseerden ook bestellingen kunnen doen. Succesvol is ook het 'windowshopping': door het grote raam van de galerie optimaal te gebruiken heeft zich een ander, nieuw publiek gevormd.

Totale kosten van initiatief:

€ 895,00

Toegekend buurtbudget:

€ 700,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.