logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

De Verhalenkas

Andre Besseling
12-05-2021 14:23 | | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep:Een interactieve voorstelling waardoor de onderlinge cohesie in de buurt wordt bevorderd

Wie

Dit initiatief is opgezet als samenwerkingsverband van 3 buurtbewoners. De Verhalenkas is opgezet Andre Besseling, de indiener van dit voorstel i.s.w. met Iwan Dam en Hiske Sterk van Kas Keerweer op de Admiraal de Ruyterweg 19. Iwan dam en Hiske Sterk wonen allebei in de Baarsjes. Ik woon zelf op de Admiraal de Ruyterweg maar voorbij de Jan van Galenstraat. Dus officieel in stadsdeel Bos en Lommer. Zowel Iwan Dam als ik zijn ZZP-ers en professioneel werkzaam als zangers, acteurs en verhalenvertellers. Wij geven allebei les over Storytelling en verzorgen voorstellingen op scholen en bij cursuscentra. Door onze professionele ervaring, kunnen wij als geen ander, mensen op een laagdrempelige manier met elkaar verbinden. Dit doen we in de Verhalenkas door uitwisselingsmomenten te creëren en door verhalen te vertellen door mensen uit de buurt.
Hiske Sterk is mede initiatiefneemster en vrijwilliger bij de stichting Kas Keerweer. De kas zelf is eigendom van de gemeente en wordt beheerd door de stichting Kas Keerweer. Deze stichting heeft als doelstelling om buurtactiviteiten te organiseren en te faciliteren die bijdragen aan de de buurtcohesie de liefde voor planten en dieren. Hiske is (mede)verantwoordelijk voor het algehele beleid en het organiseren van o.a. kookworkshops, kledingmarkten, bouwen van insectenhotels en diverse andere initiatieven voor de buurt. De Verhalenkas past daar perfekt in. Daarom zijn we dit initiatief opgestart.

Wat

Het doel van ons initiatief is de cohesie in de buurt te verbeteren door 1 keer in de maand een voorstelling te organiseren in Kas Keerweer.

De vaste opbouw is als volgt :
- opening d.m.v. kennismakingsoefeningen van het publiek met elkaar. Hierbij wordt het ijs gebroken en een juiste sfeer neergezet.
- muzikaal intermezzo n.a.v. hetgeen er uit de zaal naar voren komt.
- buurtbewoners vertellen aan elkaar over hun werk en leven in de buurt.
- een lokale ondernemer/ster krijgt een 'podium' en wordt geinterviewd over wat hij/zij doet en hoe het is om ondernemer/ster te zijn in de Baarsjes.
- een geïmproviseerd lied n.a.v. het verhaal van de ondernemer/ster
- Storytelling over de geschiedenis van de Baarsjes. Het publiek mag ideeën leveren over wat zij denken dat er op deze plek ooit is gebeurd. Of zou kunnen gebeuren. Deze input wordt aan elkaar verweven tot een wervelend Baarsjes-verhaal, waarbij gezongen wordt en waarbij er ook muzikale ondersteuning is.

Na afloop is er een buurtborrel gefaciliteerd door Kas Keerweer, waarbij er nog kan worden nagepraat. In afwachting van de toekenning van het buurtbudget, zijn er in overleg met Kas Keerweer reeds 3 zondagmiddagen in het najaar gepland.
De toegang p.p. is 5 euro en er moet vooraf worden gereserveerd. Het initiatief is kindvriendelijk en laagdrempelig. Vooraf wordt de buurt benadert d.m.v. het netwerk van Kas Keerweer, door flyers uit te delen in de buurt en door een aansprekende buurtondernemer uit te nodigen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.975,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.975,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.