logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Koningsdag in de wijk - geheel Corona-proof

Shanaaz Roelofs
26-03-2021 14:45 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Oranje versierde Canta rijdt op Koningsdag door Amsterdam-West met live muziek

Wie

Mijn naam is Shanaaz Roelofs, werkzaam als participatiecoach bij Cordaan Nieuw Vredenburgh. Ik dien deze aanvraag zelfstandig in voor de bewoners van het verpleeghuis en omwonenden.

Wat

Met dit initiatief wil ik eenzame/kwetsbare ouderen/wijkbewoners bereiken. Door de Corona-crisis is een groot deel van het dagelijkse leven van veel mensen verstoord. De oude structuur met daarin dagbesteding is weggevallen.

Dit jaar vindt er voor de tweede keer op rij geen Koningsdag plaats. Een feestdag die normaal gesproken echt leeft in de buurt, en in het verpleeghuis waar ook wijkbewoners aan deelnemen.

Door de Oranje versierde Canta met live muziek in de wijk in te zetten worden veel mensen uit de Baarsjes/Amsterdam West bereikt. Vanaf afstand kan men meegenieten van dit leuke Corona-proof evenement. De Canta gaat langs een aantal Cordaan locaties en daarnaast brengt de Canta een aantal individuele huisbezoeken aan mensen die dit hard kunnen gebruiken. In samenwerking met de gebiedsmakelaar wordt bepaald welke buurtbewoners in aanmerking komen voor de individuele huisbezoeken.

De bestuurder van de Canta deelt daarnaast een Oranje tulp uit aan bewoners en wijkbewoners + een zakje met chocolaatjes in het thema van Koningsdag.

Muziek verbindt en brengt gezelligheid naar de (wijk)bewoners. Juist nu is die verbondenheid een belangrijk aspect om extra aandacht aan te besteden.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.864,00

Toegekend buurtbudget:

€ 750,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.