logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Gezond en lekker leren koken voor alle kinderen

Hiske Sterk
21-01-2021 10:47 | | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Via deze aanvraag wil ik de kooklessen ook bereikbaar maken voor kinderen van ouders met een minimum inkomen.

Wie

Mijn naam is Hiske Sterk en ik ben eigenaar van Sterk in eten Kinderkookschool. Met mijn kooklessen wil ik kinderen smaak, technieken en een bewuste levensstijl aanleren. Ik werk in opdracht van scholen (o.a de Sint Janschool) maar bied ook zelf workshops aan. Deze worden gegeven in Kas Keerweer. Het leuke is dat we daar kunnen koken met groente en kruiden uit eigen moestuin. De lessen zijn op maandag en dinsdag na schooltijd en in de schoolvakanties. We werken altijd naar een thema, bijvoorbeeld: "Kokend de wereld rond", "Het restaurant", "Italië", "Conserveren", "Patisserie", "Van eigen bodem", "Streetfood". In de schoolvakanties werken we meerdere dagen en sluiten af met een evenementje voor de buurt. Zo openden we al een keer een pop-up snackbar, een streetfoodmarkt en een restaurant volledig gerund door kinderen. Buurtbewoners konden voor een kleine bijdrage

Wat

Gezond leren eten en leren koken met pure ingrediënten is belangrijk voor alle kinderen maar met name voor de kinderen voor wie dit niet altijd vanzelfsprekend is. Ik vraag daarom geld aan om de kooklessen ook toegankelijk te maken voor kinderen van wie de ouders het minder breed hebben. Vorige jaren is gebleken dat veel van deze kinderen in onze buurt wonen. De coronacrisis heeft deze groep nog groter gemaakt. Deze doelgroep kan met een grote korting toch meedoen.

Bij de aantallen wordt er vanuit gegaan dat 40% van de deelnemende kinderen meedoet met subsidie. Dit betekent dat 90 kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen meedoen met een cursus of meerdaagse vakantie activiteit.
Ouders met een stadspas kunnen hun kind aanmelden voor de korting. Ook ouders die getroffen zijn door de corona crisis (zzp-ers) kunnen in aanmerking komen voor subsidie of bijvoorbeeld ouders die van één inkomen moeten rondkomen. Zij melden zich en dan kijken we samen naar de situatie.
Kinderen worden aangemeld via de website, mailinglijst en social media. Bij alle communicatie wordt duidelijk aangegeven dat er ook een mogelijkheid is om de lessen met subsidie te volgen.
Het aantal aangeboden lessen is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Omdat ik de prijs voor niet gesubsidieerde lessen iets heb verhoogd en de inkomsten dus hoger zijn is het aangevraagde bedrag ongeveer hetzelfde gebleven maar kunnen er nu meer kinderen meedoen met subsidie.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.150,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.150,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.