logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Stadsdorp Postjesbuurt

Marie-Louise Boel
13-01-2021 21:10 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep:Door subsidie kan de huur betaald voor de buurtkamer Corantijn. Doel is continuering van ontmoeting van buurtbewoners.

Wie

Het stadsdorp bestaat sinds 2017. Een groep vrijwilligers in de Postjesbuurt die met en voor elkaar activiteiten organiseert gericht op ontmoeting, cultuur, kunst, beweging, vriendschap en plezier. Met de nieuwsbrief bereiken we 100 mensen. Er zijn ongeveer 50 actieve deelnemers. Samen eten, koken, naar musea gaan, naar de film, jeu de boules spelen, wandelen, lezen, bridgen, spelletjes doen enz. De inzet is niet gericht op hulpverlening. Die is er wel natuurlijk, maar dan als buren. Dus boodschappen doen, hapje brengen, eens langs gaan komen voor elkaar.
De algemene organisatie wordt gedaan door 2 bewoners. Zij zorgen voor continuïteit, voor nieuwsbrieven, een oogje in het zeil. Per activiteit is er een coördinator. Het werkt goed.
De leeftijd van de deelnemers varieert van 40 – 85 jaar.
In “coronatijd” liggen sommige activiteiten stil helaas. Gelukkig kan er in de buurtkamer en in MLB galerie op 1,5 meter afstand nog wat met elkaar gedaan worden. Voor de buurtkamer moet huur betaald worden. Dat kunnen de deelnemers niet zelf opbrengen. Alle andere kosten van activiteiten worden zelf betaald door de deelnemers.

Wat

Het doel van het stadsdorp is sociale cohesie vergroten door met elkaar dingen te doen zonder dat daar professionele inzet voor nodig is. Deelnemen en organiseren omdat je het leuk vindt, omdat je iets goed kunt, nieuwe mensen in je buurt leren kennen, je netwerk vergroten, iets nieuws leren en doen, je kennis en ervaring na je pensioen inzetten enz.
Het effect is minder alleen zijn, plezier, hersengymnastiek, beweging, vriendelijkheid, vriendschappen enz. Dit alles is goed voor de buurt.
In “coronatijd” is het ontmoeten binnen en buiten aan banden gelegd. Dat eist zijn tol. We weten niet hoelang dat nog duurt. Daarom gaan we in de buurtkamer wat meer samen eten. Afgelopen tijd hebben we elke maand maar met 10 mensen ’s avonds kunnen in de buurtkamer. Normaal is dat met 18-20 mensen. Elke maand blijkt te veel werk voor de kokkinnen en de organisatie. Daarom gaan we dat elke 2 maanden doen. En we willen dat aanvullen met een paar keer lunchen voor m.n. de clubjes die nu niet bij elkaar kunnen komen. Zij gaan dat zelf organiseren. De museumclub, de bridgeclub, de jeu de boule club zien elkaar nu heel weinig behalve bij het boodschappen doen misschien. Dat vindt iedereen heel erg jammer. Daarom vragen we nu meer subsidie aan voor de huur van de buurtkamer, en wat extra geld voor aankleding en voor bedankjes voor de vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken.

Totale kosten van initiatief:

€ 950,00

Toegekend buurtbudget:

€ 950,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Caroline Wildeman | 26 januari 2021 15:16

ik steun dit initiatief, omdat de buurtkamer Corantijn een belangrijke plek is voor mensen uit de buurt om elkaar te ontmoeten, een ruimte te bieden aan vergaderingen van buurtinitiatieven, enz.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.