logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Stoelyoga voor 55 plussers in Buurtkamer Corantijn 2021

Frank Alexander
13-01-2021 12:57 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep:Doorgaan met de wekelijkse Stoelyoga 55+ in de Buurtkamer in 2021.

Wie

Sinds september 2017 wordt in Buurtkamer Corantijn Stoelyoga voor 55 plussers gegeven door docente Jenissi de Lange. De groep deelnemers is gegroeid tot circa 10 personen. Wegens de Corona-pandemie kunnen ze momenteel niet allemaal meedoen, maar omdat het deels om kwetsbare buurtbewoners gaat, gaat de activiteit wel zo veel mogelijk door.

Wat

De yogales van 1 uur wordt veelal met behulp van een stoel gedaan. De oefeningen zijn grofweg: het uitlijnen van het lichaam, rek en strekoefeningen, krachtoefeningen, de bewegingen samen laten gaan met de ademhaling en ontspanningsoefeningen. De oefeningen zijn er om kracht, souplesse en ontspanning in de inspanning te bevorderen bij de deelnemers. Na de les is er de mogelijkheid samen thee te drinken.
Doel is: meer bewegen en ontspanning bij 55-plussers en het opdoen en in stand houden van sociale contacten. Om gezondheids-bevordering bij de deelnemers te bewerkstelligen. Zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig en met plezier thuis kunnen blijven wonen.
De huidige Corona-situatie maakt dat nog extra noodzakelijk: daarom gaat Stoelyoga tijdens de diverse lockdowns zoveel mogelijk door, op basis van de uitzonderingen voor kwetsbare bezoekers. Hierbij worden alle richtlijnen natuurlijk gevolgd. Om voldoende afstand te kunnen bewaren maakt Stoelyoga zo nodig ook gebruik van een tweede ruimte in de Buurtkamer.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.040,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.040,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.