logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Nieuwe lichtzin 'I Like To Move It'

Esther de Wit
24-11-2020 22:18 | | Mercatorbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een statement tegen zinloos geweld en om Robbie (de "I like to move it man") te eren.

Wie

Samen met mijn huisgenootjes (Myrthe en Iris) dien ik (Esther) graag het initiatief in.

Wij hebben dit initiatief een aantal maanden geleden bedacht en hiervoor de buurtmakelaar Marco de Ridder benaderd. Natuurlijk vereist dit idee ook steun vanuit de buurt, vandaar dat er een enquête is gemaakt voor de omwonenden van het Vespucci pleintje. Uit de enquête kwamen goede reacties en ondanks dat de enquête niet door iedereen is ingevuld kregen wij 13 positieve reacties van omwonenden aan het pleintje.

Ook hebben o.a. een aantal omliggende café's van de Vespuccistraat, het buurthuis (de Tagerijn), Midwest en stadsdeel West positief gereageerd op dit idee.

Tot slot is er contact gezocht met de familie van Robbie (de 'i Like to move it man') via Lisa Toth, een buurtgenoot wie dicht bij Robbie staat. Lisa was erg enthousiast over dit idee, en zij heeft het nichtje van Robbie gevraagd hoe zij als familie tegen dit idee aan kijken. Hieruit kwamen ook zeer positieve en mooie reacties!

Wat

In onderstaande tekst lichten wij graag ons idee verder toe.

Zoals de buurt heeft gemerkt is het al een tijdje iets stiller in de Baarsjes. De voor velen bekende 'I like to move it man' (Robbie) is afgelopen zomer slachtoffer geworden van zinloos geweld, iets waar iedereen van geschrokken is. Robbie werd gezien als de Paradijsvogel van de Baarsjes, en veel mensen ontfermen zich tot op heden over zijn gezondheid en missen hem in de buurt. Robbie zit tot op heden in een tehuis en zal nooit meer de oude worden. Als een statement tegen zinloos geweld en om Robbie te eren lijkt het ons een mooi idee om de lichtzin 'I like to move it' toe te voegen aan het Vespuccipleintje. Een zin welke iedereen zal kennen in deze buurt en welke hopelijk bij veel mensen een glimlach op het gezicht zal geven, wat op zijn beurt ook saamhorigheid oproept.

Er zal een bestaande lichtzin plaats moeten maken voor deze nieuwe lichtzin. De kunstenares steunt dit idee ook en wilde graag meewerken aan de wijziging van het Lichtwerk. Omdat een geheel nieuwe zin erg duur zou worden, lijkt het ons beter om een bestaande zin te vervangen. Uit onze enquête (onder de omwonende van het Vespuccipleintje) koos de meerderheid voor de vervanging van de zin "Mag het ietsie meer zijn". Vandaar dat wij deze zin zouden willen laten verwijderen om plaats te maken voor de nieuwe lichtzin "I like to move it".

Totale kosten van initiatief:

€ 4.438,50

Toegekend buurtbudget:

€ 4.438,50

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.