logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Kunst in de buurt

Reshma Dewkalie
03-09-2020 08:01 | | Mercatorbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Buurtbewoners van de Hudsonstraat willen graag de straat en buurt verfraaien en activeren met een mooi kunstwerk.

Wie

Wij, de buurtbewoners, wonen op de hudsonstraat. We zijn al twee jaar actief met het vergroenen, verfraaien van en het opruimen in onze straat. We hebben gemerkt dat andere buurtbewoners geactiveerd worden als er projecten in de straat georganiseerd worden. Zo worden de plantenbakken gewaardeerd en hebben we gemerkt dat het schoner is geworden. We hebben door kleine projecten al veel buurtbewoners leren kennen en dat willen we uitbreiden. We hopen dat we met iedereen in ons straat een mooie jaar tegemoet gaan met kunst en groen.

Wat

Wij als buurtbewoners hebben de afgelopen jaren geveltuintjes, plantenbakken en fietsenrekken (laten) plaatsen om de straat steeds netter te maken. Regelmatig ruimen we de straat met elkaar op. Helaas is de hoek Hudsonstraat/postjesweg een hardnekkige dumpplaats voor vuilnis. Dat komt mede doordat een blinde/donkere lelijke muur die ook nog uitnodigt tot graffiti. De ondernemer van de winkel heeft samen met de buurt al veel gedaan om de situatie te verbeteren o.a door plantenbakken te plaatsen, muur in 1 egale kleur te schilderen, containers te adopteren. De blinde muur is uitstekend geschikt om een openbaar kunstwerk te plaatsen dat ook vanaf Postjesweg(en vanuit tram) te zien zal zijn. In overleg met de buurt is er een professionele kunstenaar gevonden die in de buurt woont, werkt en die een kunstwerk kan maken waarvan wij denken dat het heel goed in de buurt past. Om betrokkenheid van buurtbewoners bij de straat en het project te vergroten zal de kunstenaar ook ander werk exposeren, zodat de kunstenaar gelegenheid krijgt om wat over zijn werk te vertellen en zal er aantal workshops georganiseerd worden voor de buurtbewoners. Op die manier willen we de sociale cohesie in de buurt, de betrokkenheid bij het schoonhouden van de buurt vergroten. De aftrap van het hele project zal zijn op burendag. De buurtbewoners zijn op die dag actief met het schoonmaken en vergroenen van de straat. We hopen dat het hoekje van hudsonstraat/postjesweg dan uitnodigt tot grotere saamhorigheid.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.796,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.796,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.