logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

AED's voor de Baarsjes

Marya Steenman
05-08-2020 18:30 | | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de regiegroep:Meer AED's in de Baarsjes, zodat de overlevingskans bij reanimatie verhoogd wordt.

Wie

Ik ben Marya en heb onlangs het belang geleerd van AED's. Ik schrok toen ik leerde dat ik niet wist waar in mijn buurt de dichtstbijzijnde AED hangt. Ik schrok nog meer toen bleek dat er bij mij in de buurt er nauwelijks een hangt en al helemaal niet dichtbij genoeg om van waarde te zijn. Waarom als buurt initiatief? Het is in Amsterdam lastig om dit als particulier te doen, omdat we te maken hebben met beperkingen bij het plaatsen van AED's (VVE's, bedrijfsruimten etc). Ik hoop dat we een buurt werkgroep kunnen vormen om zo snel mogelijk meer AED's te kunnen plaatsen in de Baarsjes.

Wat

Meer AED's resulteren hopelijk in meer overlevenden na een reanimatie poging. De hele buurt (inclusief haar bezoekers), en niet te vergeten hulpverleners, kan hier van profiteren wanneer nodig. Ik hoop dat er animo is om mee te denken/ werken aan het realiseren van dit initiatief en dat er door VVE's, ondernemers, etc bereidheid is tot het plaatsen van AED's binnen hun verantwoordelijkheid.

Kosten, aantallen en details moeten verder uitgezocht worden, maar een eerste (ruime) inschatting (mbv hartstichting.nl) levert onderstaande begroting op.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 20.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.