logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Buitenconcerten in tijden van Corona

Shanaaz Roelofs
08-06-2020 15:20 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Extra buitenconcerten organiseren voor de bewoners, en buurtbewoners, van verpleeghuis Cordaan Nieuw Vredenburgh

Wie

Mijn naam is Shanaaz Roelofs, werkzaam als participatiecoach bij Cordaan Nieuw Vredenburgh. Ik dien deze aanvraag zelfstandig in voor de bewoners van het verpleeghuis en omwonenden.

Wat

Met dit initiatief wil ik eenzame/kwetsbare ouderen bereiken. Door de Corona-crisis is een groot deel van het dagelijkse leven van veel mensen verstoord. De oude structuur met daarin dagbesteding is weggevallen. Men ziet zijn/haar familie minimaal, vrijwilligers kunnen geen extraatje meer bieden. Twee belangrijke punten die enorm belangrijk zijn voor het welbevinden van onze (buurt)bewoners. De afgelopen weken heeft er regelmatig een buitenconcert plaatsgevonden in de binnentuin van Nieuw Vredenburgh, of aan de voorzijde van het gebouw.

Het valt op dat bewoners letterlijk een opleving krijgen bij het horen van muziek. Bewoners uit de buurt en aanleunbewoners komen ook om de hoek kijken, op gepaste afstand, of zij kijken mee vanaf hun balkon/galerij.

Om aan zoveel mogelijk wensen te kunnen voldoen wat muziekstijl betreft boeken wij verschillende artiesten zodat er veel afwisseling in het aanbod zit. Voor iedereen wat wils!

Het is goed om te zien dat muziek vrolijkheid brengt, dat men zich op een bepaalde manier toch verbonden voelt. Het brengt positieve gevoelens naar boven.

Totale kosten van initiatief:

€ 750,00

Toegekend buurtbudget:

€ 750,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.