logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Aanschaffen voor onderhoud Moestuinbakken & Buurtbloementuin

Johan Nix
28-04-2020 20:26 | | Postjesbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!In de Curaçaostraat staan nu al zeven jaren de moestuinbakken. Dit is een buurtinitiatief en heeft onderhoud nodig.

Wie

Ik dien het initiatief in op verzoek van Gineke Uilenberg. Zij beheert al een aantal jaren de moestuinbakken en de buurtbloementuin aan de Curaçaostraat. Ik dien het initiatief alleen in voor de organisatie en het beheer van het moestuinbakkenplein en de buurtbloementuin en geen enkele andere organisatie is hierbij betrokken. Er zijn natuurlijk wel betrokken buurtbewoners, die deelnemen aan het moestuinbakkenproject en die een moestuinbak in bruikleen hebben of die helpen bij het onderhouden van de buurtbloementuin.

Wat

De bakken hadden nieuwe grond nodig omdat de bermcompost niet van goede kwaliteit bleek te zijn. In de bloementuin is boomschors nodig om de grond te bedekken tegen onkruid.De buurtbloementuin is op de hoek van de Arubastraat en de Curaçaostraat. Hier proberen we de leefomgeving van de wilde bijen te stimuleren, zodat die de planten in de naastgelegen moestuinbakken goed kunnen bestuiven. Beiden zijn ooit opgezet als een buurtinitiatief en beiden hebben onderhoud nodig om ze in stand te houden. Buurtbewoners kunnen twee jaar een moestuinbak in bruikleen krijgen en zo gezamenlijk planten, groenten en kruiden verbouwen. Tevens helpen de buurtbewoners onder leiding van Gineke de buurtbloementuin te onderhouden. Het project verbind buurtbewoners met elkaar. Het zorgt ervoor dat de bewoners elkaar beter leren kennen en het verbindt buurtbewoners van de ene kant van de Hoofdweg met de andere kant, doordat ze elkaar tegen komen op het moestuinbakkenplein op de Curaçaostraat. Ook andere buurtbewoners hebben deze oase ontdekt en maken gebruik van de picknicktafel op het moestuinbakkenplein. Het zorgt dus voor cohesie in de buurt en het leert mensen ook over de natuur en fauna in de stad. Ze leren dus ook tuinieren. Velen nemen ook hun kinderen mee en leren hun kinderen ook over de natuur en fauna in de stad.

Totale kosten van initiatief:

€ 482,05

Toegekend buurtbudget:

€ 482,05

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.