logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

OrteliusKade lunch 2024

Jan van Aert
10-06-2024 10:18 | Sociaal | Orteliusbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een buurtlunch met activiteiten voor en door alle bewoners van de Orteliuskade huisnummer 57 tot 74

Wie

Het kadefeest vindt plaats op 6 juli van 13.00 - 16.00 uur. De activiteit wordt georganiseerd door een aantal actieve bewoners nl. Jolanda Samuels (Orteliuskade 69-III), Chris Bolten (Orteliuskade 69H) en Jan Van Aert (Orteliuskade 60-H), tevens contactpersoon.

Wat

Wij, als trotse bewoners van de levendige buurt in De Baarsjes, voelen een diepe band met onze straat. Hier, waar velen van ons al meer dan drie decennia hun thuis noemen, is een warme en hechte gemeenschap ontstaan. Het is een buurt waar de voordeuren openstaan en waar mensen elkaar kennen, maar we willen meer doen om die onderlinge verbondenheid te versterken. Daarom willen wij graag een Kade buurtlunch organiseren.
Onze straat ademt gezelligheid. Op zonnige dagen zitten mensen graag voor hun huizen en ontstaan spontane ontmoetingen en borrels. Maar we beseffen dat niet iedereen elkaar even goed kent. We willen jong en oud aanmoedigen om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap tijdens deze lunch en activiteiten.
In onze buurt verwelkomen we ook verschillende expats en culturen. Dit initiatief biedt de gelegenheid bruggen te slaan tussen verschillende achtergronden, gebruiken en tradities, en draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid.

Wat?
Wij verwachten ongeveer 50-60 deelnemers tijdens de gehele middag. Doordat mensen worden betrokken bij de organisatie, elkaar ontmoeten en samen een lunch gebruiken mét activiteiten bv. gesprekskaartjes met vragen en weetjes over de kade en haar bewoners, zullen de onderlinge contacten versterken en
ontstaat er meer eigenaarschap (schoonhouden) voor de kade. Het is een feest voor en door de straat met spelletjes en een springkussen voor kinderen. Ook wordt er muziek gemaakt door mensen uit de straat.

Hoe

We hebben via de kade app (met 30 deelnemers) en via een flyer (huis aan huis verspreid) de datum en het tijdstip aangekondigd. Her en daar hangen flyers achter de ramen en enkele actieve kadebewoners benaderen bewoners persoonlijk.
Aan de deelnemers wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd, maar dit mag geen belemmering zijn voor deelname aan de kadelunch.
Ook zijn we bezig met het benaderen van verschillende organisaties om mee samen te werken, zoals Dirk op het Mercatorplein en Lunchhoek.

Totale kosten van initiatief:

€ 750,00

Toegekend buurtbudget:

€ 750,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.