logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

De Buurtcamping Rembrandtpark 2020 / 31 juli tot 2 augustus

Yentl Kuin
01-04-2020 15:34 | | Orteliusbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!De Buurtcamping in Rembrandtpark met als doel het creëren van (duurzame) ontmoetingen en een sterkere sociale cohesie.

Wie

De Buurtcamping is een stichting zonder winstoogmerk die buurten wil versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. De Buurtcamping Rembrandtpark 2020 is de 7de editie!
Het lokale team Rembrandtpark bestaat uit de volgende buurtbewoners: Yentl Kuin (aanvrager buurtbudget), Annet Bos en Sanne te Lintelo. Yentl was 1,5 jaar als buurtwerker actief voor VoorUitproject Bos en Lommer. Momenteel studeert zij een master social and cultural anthropology aan de VU en loopt zij stage bij community enterprise Midwest.
Annet is oprichtster van Foor El-Qaar: een organisatie die zich richt op mensen met lage inkomens en actief bijdraagt aan de armoedebestrijding in Amsterdam door gezonde maaltijden te koken voor weinig. Sanne is werkzaam bij De Regenbooggroep en heeft een passie voor het betrekken van doelgroepen die niet altijd een volwaardige plek krijgen in de buurt.
Ons team is gevarieerd in achtergrond en ervaring, dit maakt dat wij allemaal een unieke input vanuit de wijk kunnen aanleveren. Annet is in het voorgaande jaar al beheerder geweest en Sanne vrijwilliger, voor Yentl wordt dit de eerste keer.
Wij verwachten rond de 200/300 kampeerders, rond de 150 dag bezoekers en 40 enthousiaste vrijwilligers. Eenderde van de kampeerplekken is voor betalende buren, eenderde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan (stadspashouders krijgen korting) en eenderde voor buren die als vrijwilliger meehelpen.

Wat

De afgelopen jaren is De Buurtcamping gegroeid tot een bekend initiatief in de buurt. We zien elk jaar zowel terugkerende kampeerders als nieuwe kampeerders op de camping. Op De Buurtcamping is iedereen gelijk en geloven we in de kracht van omzien naar elkaar, inclusiviteit, verbondenheid, duurzaamheid, veiligheid, groenbeleving, diversiteit, ontspanning en belangrijk; samen maken we De Buurtcamping. De organisatie wordt uitgevoerd door een team van lokale bewoners in samenwerking met een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Buurtbewoners, lokale ondernemers en initiatieven uit stadsdelen Nieuw-West & West worden actief betrokken in het Rembrandtpark en de vormgeving van de Buurtcamping. Stadspashouders en vrijwilligers krijgen korting, waardoor er voor iedereen plek wordt gecreëerd. Laagdrempelig, duurzaam en betaalbaar. De Buurtcamping levert zo een belangrijk bijdrage aan de lokale organisatielust, het gemeenschapsgevoel en betrokkenheid van bewoners. In ontspannen sfeer ontstaat er zoveel moois in de maanden vooraf, tijdens en achteraf de Buurtcamping. En dat gewoon in je park om de hoek! Een simpel idee met grootste uitkomsten! Uit onderzoek is gebleken dat een simpel iets als een camping verbroederd, nieuwe contacten geeft, nieuwe talenten worden ontdekt en dat het zorgt voor duurzame relaties.

Totale kosten van initiatief:

€ 20.285,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.