logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Moestuin in en bij Kas Keerweer

Hiske Sterk
31-03-2020 13:48 | | Geuzenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!De oogst van onze moestuin wordt gebruikt voor buurtdiners en kooklessen voor kinderen.

Wie

Kas Keerweer is een groene plek voor de buurt. De kas is van de gemeente en wordt beheerd door Stichting Kas Keerweer. Doelen van de Stichting: het beheer van de Kas en het organiseren en faciliteren van buurtactiviteiten die bijdragen aan buurtcohesie en die liefde voor planten, tuinieren en de planeet bevorderen.

In de kas organiseren we groene workshops, kinderkooklessen, kledingmarkten en buurtdiners. We hebben een jaarlijks druivenoogstfeest en stekjesruildagen voor de buurt. Buurtbewoners mogen iets organiseren wanneer dat past binnen onze doelstellingen.

De Kas is een overblijfsel uit de tijd dat dit deel van de Baarsjes vol zat met tuinderijen. Binnen in de kas groeit een stokoude druif en buiten hebben we moestuinbakken geplaatst, fruitbomen geplant en een composthoek ingericht.

De moestuin wordt onderhouden door Helder Dias Pinto en de oogst wordt gebruikt voor de buurtdiners en de kinderkooklessen.

Wat

Sinds 2 jaar is Helder Dias Pinto onze tuinman. Hij is lid van het collectief Cityplot en verzorgt meerdere moestuinen in Amsterdam waaronder die van restaurant As. De moestuin wordt elk jaar uitgebreid en de oogst wordt gebruikt voor de buurtdiners en de kooklessen. Helder zorgt ook voor onze stokoude druif waar elk jaar kilo’s druiven vanaf komen die we uitdelen aan de buurt.
Verder heeft hij een compostbakken geplaatst en zorgt hij ervoor dat de wormenbak functioneert.
Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de bewatering. Dit jaar gaat Helder het “niemandslandje” achter de voormalige Rabobank onder handen nemen. Er komt een zitje en er wordt een kleine glazen opkweekkas geplaatst.

We willen met de kas een oase zijn in de drukte die ook een verbindende functie heeft door alle activiteiten die we organiseren. De buurt is altijd welkom om te genieten van het groen en de rust, een workshop te volgen of aan te schuiven bij een buurtdiner. Verder heeft de tuin een educatieve functie voor kinderen. Vanaf september kunnen schoolklassen onze kas bezoeken en les krijgen over groen en eten.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.052,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.052,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.