logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Broeii Plastic Lab

Tom van Beveren
09-03-2020 12:19 | | Mercatorbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een buurt-laboratorium in MidWest waarin we informeren over plastic en zelf aan de slag gaan met hergebruik en recycling

Wie

Wij zijn Tom van Beveren en Kim van den Brink, inwoners van de Baarsjes. In samenwerking met MidWest starten wij het Broeii Plastic Lab waarin we antwoord geven op vragen uit de buurt en samen aan de slag gaan met hergebruik en recycling van plastic.

Wat

Elke dag openen we gemiddeld 7 plastic verpakkingen per persoon, dat is ongeveer 25 kilo per persoon per jaar. Op dit moment kan maar 15 procent van de totale hoeveelheid gebruikte plastics worden gerecycled, dat moet beter!

Daarom starten wij het Broeii Plastic Lab, een buurt-laboratorium in MidWest waar we plastic een tweede leven geven en informeren over ons plastic afval. We maken buurtbewoners, scholen en lokale ondernemers bewust van de waarde van plastic door er samen mee aan de slag te gaan en te transformeren tot simpele en waardevolle producten.

We hebben in ons onderzoek voor dit plan de afgelopen maanden veel actieve buurtbewoners gesproken die graag meer willen leren over plastic, graag hun plastic bij ons komen brengen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Wij kunnen met ons lab een plek creëren voor buurtbewoners in West waar deze vragen en wensen centraal staan.

De lancering van het Broeii Plastic Lab organiseren wij tijdens 24H West. Naast het tonen van de ruimte en de mogelijkheden van zelf plastic recyclen, organiseren we een expositie met informatie over de verschillende soorten plastic en activiteiten om zelf aan de slag te gaan met plastic hergebruiken en recyclen.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.621,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.621,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.