Dit initiatief is besproken in de adviesgroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de adviesgroep volgen.
Bijeenkomst rondom een lesprogramma, met zang, dans, eten, drinken en dialoog rondom ons koloniale verleden.
Op woensdag 30 november van 9.30 uur tot 12.00 uur.
Door de Admiraal de Ruyterschool, een ouder en de stichting In Mijn Buurt.
Ergens eind november ronden wij het lesprogramma Koloniale Sporen in mijn Buurt af en willen we de eindpresentatie breder trekken dan alleen binnen de schoolmuren. We hopen op deze manier ouders en buurtgenoten te kunnen betrekken bij ons schoolproject en het gesprek over de sporen van het koloniale verleden aan te kaarten en bespreekbaar te maken met een breed publiek.
We willen op een woensdag, deels onder schooltijd, deels erna, de presentaties van de leerlingen combineren met een programma inclusief hapje, drankje, dans en culturele beleving.
Het plan brengt de buurt samen rondom een zeer belangrijk thema. We kunnen geen inclusieve en gelijkwaardige samenleving hebben, zonder met elkaar onze gedeelde geschiedenis te bekijken, bespreken en beleven, waar dit een aanzet toe is. We verwachten dat het de buurt en de school (incl ouders) ten goede komt; het is een zeer diverse buurt qua culturele en etnische diversiteit en het belang van het voeren van het gesprek, het bevorderen van de sociale samenhang, wederzijds respect en begrip bevorderen, als ook bepaalde maatschappelijke problematieken duiden binnen dit kader.
We onderscheiden intern en externe communicatie:
Intern bespreken we het lesprogramma met docenten en medewerkers (het programma wordt in 2 groepen uitgevoerd, groep 7 en groep 8). Verder hanteren we de nieuwsbrief naar ouders, als ook de klassenouder groepsApps en zullen wij binnen de school ook een poster of flyer met de kinderen maken en ophangen.
Verder extern hanteren we de sociale media van de school, als ook van persoonlijke accounts van betrokken ouders, van de stichting In Mijn Buurt, de posters kunnen we ook ophangen bij verschillende Buurtkamers en bv de AH.
We laten een aantal kinderen formeel huldigen tot erfgoeddrager van de stad. Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki is hiertoe aanwezig en we houden een heuse ceremonie. Twee van de nieuwe erfgoeddragers zullen ook voor het eerst 'hun' verhaal vertellen en waarom ze erfgoeddrager willen worden. Achteraf willen we een reportage/verslag van het event delen op sociale media en met andere scholen van de stichting (ASKO). Ook nodigen we lokale pers uit bij het event (Westkrant en bv Parool).
Dit initiatief is besproken in de adviesgroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de adviesgroep volgen.
Nog geen reacties