logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget De Baarsjes

Buurtexpositie Moooi... Zelf gemaakt!

Joke Engel
13-06-2022 13:36 | Kunst & cultuur, Sociaal | Chassébuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: prima initiatief wat voorgaande jaren ook werd gehoudenExpositie van creatieve buurtbewoners uit De Baarsjes in de MLB Galerie in de Witte de Withstraat gedurende 4 dagen.

Wie

Al bijna 25 jaar runt Marie-Louise Boel in de Witte de Withstraat de MLB Galerie. Hier kunnen kunstenaars – professionals en goede amateurs – tegen een redelijk tarief hun werk tentoonstellen en verkopen. De galerie wordt geheel gerund door vrijwilligers met een professionele achtergrond.
Eenmaal per jaar organiseert MLB Galerie onder de titel Moooi… Zelf gemaakt! een bijzondere tentoonstelling waarin creatieve hobbyisten en kunstenaars uit de Baarsjes hun werk kunnen presenteren aan buurtgenoten en vooral ook elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De buurtexpositie vindt altijd plaats in de zomer en is zo langzamerhand een begrip geworden in de Baarsjes. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 120 mensen een bezoekje brengen en/of iets kopen. Hoewel de opzet ieder jaar ongeveer dezelfde is, is het resultaat steeds weer anders door de variatie in de deelnemers, het geëxposeerde werk en de inrichting van de galerie.
Deze negende en laatste editie van Moooi… Zelf gemaakt! zal plaatsvinden van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus. De galerie wordt omgebouwd tot een feestelijke pop-up waar iedereen al het moois dat in de buurt gemaakt wordt kan komen bewonderen en wellicht voor een zacht prijsje kopen. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje, terwijl de medewerkers de gekochte kunstwerkjes feestelijk inpakken.

Wat

Met de buurtexpositie willen wij creatieve buurtgenoten met elkaar in contact brengen. Onder meer doen we dat door een bord met korte verhaaltjes over de deelnemers op te hangen in de galerie en te publiceren op de website. Ook werken de deelnemers zelf mee tijdens de expositie en is er een gezamenlijke afsluiting met soep en drankjes. Een extra feestelijk moment is de opening op de eerste dag waarbij alle deelnemers aanwezig zijn met familie en vrienden om te proosten op creativiteit in de Baarsjes.
Hierdoor en door de vrolijke inrichting ontstaat een levendige en toegankelijke activiteit voor de hele buurt waar je je kunt laten inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan en ook nog eens een origineel kunstwerkje kunt kopen voor weinig geld.

Hoe

Voor de buurtexpo wordt een affiche gemaakt (oplage 100 ex A4 en 25 ex A3) dat wordt verspreid bij o.m. winkels en bewoners in de buurt en via de deelnemers. Een flyer (oplage 2.500 ex) wordt in de omgeving van de galerie in de brievenbussen gedaan en door de deelnemers in hun eigen omgeving (elektronisch) verspreid. Op de website van de galerie wordt een pagina gewijd aan de buurtexpo met foto’s en prijzen van het te exposeren werk en korte verhaaltjes over de deelnemers. Verder worden aankondigingen gedaan op relevante websites zoals het Parool, Art Alert, Nextdoor, IAmsterdam en All Events, IAmsterdam, All Events en op de facebookpagina´s van de galerie, de Postjesbuurt, Witte de With, de Baarsjes e.a. en op Instagram. en op Instagram.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.260,00

Toegekend buurtbudget:

€ 900,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.