logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Timbafit 2022

Marieke Haarhuis, Buurtwerker Combiwel
07-12-2021 09:21 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Bewegen: fit worden en fit blijven op Latin music, samen met mensen uit de buurt

Wie

Buurtbewoners jong en oud, de trainer, Yuniel, komt ook uit de buurt. Hij werkt in de GGZ, vindt saamhorigheid belangrijk, kan goed op behoeften van mensen inspelen en mensen verbinden. Combiwel Buurtwerk ondersteunt met; aanbieden BHV cursus voor de trainer en grote zaal met muziekinstallatie in de Horizon, werving, aanvraag. Timba fit vindt al langer plaats in de Horizon maar was door de toen hogere deelnemers bijdrage niet voor alle bewoners toegankelijk (door financiële beperkingen). Sommigen vinden het samen bewegen al spannend en we willen drempels hier juist voor verlagen. Nu willen we het weer voor ieder mogelijk maken om mee te komen bewegen! (Ook voor mensen met pijnklachten). Er is nog materiaal van gemeentesubsidie via het Inspiratieteam. We zijn ook bezig met het zoeken v een grotere (gym)zaal van een school zodat er 30 deelnemers mee kunnen doen. (Nu kunnen er 15 mensen meedoen in de zaal van de Horizon). Het programma: 1,25 uur bewegen (sporten/dansen) op opzwepende muziek. We gebruiken opstapjes, elastieken en gewichten. Elementen uit o.a. yoga en pilates worden gebruikt. De trainer speelt in op ieders niveau en conditie vandaar dat echt iedereen mee kan doen. Na het beweeggedeelte gaan we 0,5 uur met elkaar evalueren en kennismaken met een drankje. Er zijn nu nog meer bewoners, (uit de Houthavens), geïnteresseerd om mee te doen. De huidige groep wordt voller en voller. Er is dus veel animo.

Wat

Doorgaan met wekelijkse avond Timbafit. Het voor iedereen toegankelijk maken met deze subsidie. Overigens vindt Timbafit tijdens lockdowns buiten plaats, op het Zaandammerplein en wordt het naar de ochtend verplaatst als het door maatregelen savonds niet kan.
Doelen zijn ook, fitter worden en fit blijven, de lichamelijke en geestelijke gezondheid wordt versterkt. Eigen bijdrage: mensen met een stadspas 1,50, zonder 2 euro pp pw. Deze inkomsten worden gebruikt om na afloop aan tafel koffie of thee te nuttigen en met elkaar de les te evalueren en gezondheidstips uit te wisselen. Ook kijkt de trainer of er een deelnemer komt, die met zijn coaching ook zou kunnen trainen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.760,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.760,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.