logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

“Regenboog Bingo” in het kader van Amsterdam Pride 2021

Wawan Kawulusan
19-10-2021 17:24 | Borgerbuurt

Om de ouderen van de dagbesteding De Klinker het Pride feest mee te laten vieren werd een Regenboog Bingo georganiseerd.

“Regenboog Bingo” in het kader van Amsterdam Pride 2021
Om de ouderen van de dagbesteding De Klinker, dat zijn voornamelijk de bewoners van de Kinkerbuurt, van dichtbij het Pride feest mee te laten vieren hebben wij op vrijdag 6 augustus een “Rainbow Bingo” georganiseerd.
Rond 11.00 uur begon het feest en werden de bezoekers welkom geheten. Dat zijn er toch wel meer dan 30 ouderen. Ze kregen koffie en thee met een regenboog gebak, rondgebracht door onze vrijwilligers. Daarna was er lunch met in het bijzonder de regenboog toetjes, die de koks van de Klinker hebben voorbereid. Om half twee begonnen de bezoekers de spanning te voelen. Ze konden niet langer meer wachten. Niet lang daarna kwam Miss Patty Pam-Pam binnen en werd de sfeer vrolijker. Voordat de Bingo begon, trad Miss Patty Pam-Pam op. Iedereen vond het geweldig hoe zij eruit zag. Haar mooie jurk die rijk is aan regenboogkleuren en natuurlijk haar hoge hakken. Sommige ouderen konden het niet geloven, dat zij daarmee kan dansen.
De Bingo begon om 14.00 uur en Miss Patty nam het voortouw en deed de presentatie. Samen met Fatima en Joke noemde ze de cijfers. De mensen vonden de kleurrijke prijzen heel leuk. Sommige waren nuttige dingen en andere zijn dingen die je op de vensterbank kunt neerzetten. Na de tweede ronde trad Miss Patty weer op en in de pauze kregen de mensen een fruitstokje met een stukje kaas.
Om 16.00 uur, na de vierde ronde kwam er een einde aan de Regenboog Bingo. Om iedereen met een blij gevoel naar huis te sturen kreeg iedereen een “regenboog goodiebag” mee. Als laatste heeft Miss Patty Pam Pam een toegift-act gegeven, waarin iedereen stil van werd. Met een groot applaus is de “Regenboog Bingo” tot een eind gekomen. Dank aan de Buurtinitiatief voor zijn bijdrage. Dank aan de vrijwilligers, Miss Patty Pam-Pam en het team De Klinker! Wat zijn we weer trots op onze vrijheid!