logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

De Vrije Vogel sprookjes carrousel

Tjitske Cnossen
30-04-2022 11:05 | Kunst & cultuur | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Tjitske en Ineke, gefeliciteerd jullie aanvraag is goedgekeurd door de adviesgroep voor het volledige aangevraagde bedrag. Met deze goedkeuring kun je op de subsidiesite van de gemeente (vanaf 23 mei) de subsidie gaan aanvragen. Veel succes met jullie voorstellingen! Vriendelijke groet, HennyHet AJTC brengt een totaalproject voor kinderen van 3 t/m 9 jaar

Wie

Wij zijn het Amsterdams Jeugdtheater Collectief. Het AJTC is een samenwerking van verschillende kindertheatergroepen met hun disciplines. Ze inspireren elkaar om tot nieuwe uitdagende theatervormen te komen. De Vrije Vogel sprookjes carrousel is een totaalproject op locatie. In buurten van Amsterdam. In Bos en Lommer in speeltuin de Gibraltar en Het Wachterliedpaviljoen.Het project bestaat uit een voorstelling met meerdere disciplines. Zoals theater, Marionettentheater, Goochelen, Poppentheater en fysiek theater en verschillende workshops . Bij de voorstelling worden de kinderen en hun begeleiders meegenomen op een tocht langs de verschillenden scènes, die verspreid over de speeltuin plaats vinden. De kinderen worden tijdens het spel betrokken bij het probleem van de personages van het stuk. Deze figuren vragen aan de bezoekers om uiteindelijk een oplossing te vinden voor hun probleem zodat het stuk goed kan aflopen. We spelen de voorstelling 3 keer per dag. Er kunnen per voorstelling 60 kinderen en begeleiders komen. Dus 180 mensen per dag. Na de voorstelling zijn er workshops waar de kinderen kunnen knutselen, tekenen of een eigen sprookje verzinnen met poppenkastpoppen. Er wordt een zweedsloopspel gedaan. De kinderen kunnen de hele dag in hun speelterrein dat omgetoverd is tot een sprookjesland vertoeven. We nemen contact op met verschillende organisatie om samenwerking mee aan te gaan. Om ook minder draagkrachtige kinderen te bereiken.

Wat

We willen voor alle kinderen en hun begeleiders een onvergetelijke ervaring bieden. Door naar de speelterreinen van de kinderen toe te komen en het gratis aan te bieden wordt de drempel laag zodat iedereen mee kan doen. We richten ons op alle uit de buurt. Vooral de kwetsbare kinderen willen we bereiken. We denken dat het project goed is voor de buurt omdat alle kinderen met elkaar moeten samenwerken in de voorstelling als ook in het zweeds loop spel. Het is goed voor de sociale vaardigheden, de fantasie en de taalontwikkeling van de bezoekers.

Totale kosten van initiatief:

€ 8.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.166,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.