logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Dansactiviteiten in de Havelaar

Albert Delfos
26-04-2022 13:10 | Kunst & cultuur, Sociaal | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Albert, het volledige bedrag wat jullie aangevraagd hebben is toegekend door de adviesgroep, gefeliciteerd! Misschien moeten we nog even contact hebben over hoe de subsidie formeel aangevraagd moet worden? laat het gerust weten aan Dorine of aan mij (06 20 05 65 03) als je daar hulp bij nodig hebt?! Veel plezier bij het dansen!Openbare danscafés voor 50+ bewoners uit West.

Wie

Mijn naam is Albert Delfos en ik startte jaren geleden de Happy Days danssalon in buurtkamer Kostelijk. Wegens groei verhuisden wij naar de Havelaar. Daar is de groep deelnemers flink gegroeid. Helaas heeft de activiteit de afgelopen 2 jaar stil gelegen. Voor de corona-periode waren de dansactiviteiten druk bezocht en is er een echte community ontstaan. Deelnemers die elkaar aldaar hebben leren kennen, maken inmiddels samen bijvoorbeeld uitstapjes. Elke zaterdagavond van acht tot tien (2 uur) zullen wij danslessen aanbieden, waarbij de aandacht gericht is op contactdansen (salsa e.d.) Alleenstaande ouderen hebben nog zeer weinig tot geen fysiek contact met anderen. Vervolgens kan er vrij gedanst worden. Een keer per maand kan er ook op zondagmiddag 'vrij' gedanst worden in de Havelaar op Latin Music. Voor twee daarvan is al subsidie gegeven in het verleden, om er nu weer 4 zondagen van te kunnen maken (tot en met de zomer) . Voor deze avonden komen muzikanten van het muziekpakhuis de avond begeleiden. 6 a 7 mensen spelen dan van 14.30 uur tot 18.00 uur.

Wat

In het verleden is gebleken dat er een grote behoefte is aan deze sociale activiteiten. Er is in West geen enkele plek waar je als oudere kunt dansen op deze manier. Ook geen plek waar iedereen welkom is, zonder kosten te hoeven maken. (We zetten zeker een donatiepot neer, daar kopen we altijd wat kaas en leverworst e.d. van) Ik wil bereiken dat er een laagdrempelige plek is om anderen vrijblijvend te kunnen ontmoeten tijdens een vrolijke activiteit. Zodat men elkaar kunnen leren kennen en vriendschappen kunnen ontstaan, belangrijk voor het sociale netwerk in de buurt.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.561,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.890,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.