logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Verjaardagfeestjes voor de minima in de Havelaar

Nadia Kasmi
19-04-2022 12:48 | Jeugd, Sociaal | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Nadia, Dankjewel voor jullie pitch bij de Adviesgroep. Zoals je waarschijnlijk al weet is aan je initiatief €1.950 toegekend door de Adviesgroep en er is een nieuwe berekening gemaakt. zie hieronder. Nieuwe berekening: 7 zaterdagen, pannenkoeken, koekhappen, chipjes, limonade, uitdeelzakje per zaterdag 18 kinderen, 6 euro per kind: € 756,- 7 zaterdagen, cadeautjes 2 jarige jobs, 6 euro per kind: € 84,- 7 zaterdagen koffie & thee ouders voor: € 75,- 7 zaterdagen vrijwilligersvergoeding: € 385,- Posten onveranderd: Feestmateriaal: versiering (aanvullend op materiaal aanwezig in Havelaar), verkleedkleren en herbruikbaar knutselgereedschap € 600,- Flyers met informatie voor ouders drukwerkdeal € 50,- Aangevraagd bedrag: € 4090,- Toegekend bedrag: € 1950,- Je kunt voor dit bedrag subsidie aan gaan vragen. Veel succes met de uitvoering!! Hartelijke groet, Henny de KokTwee keer in de maand op zaterdag verjaardagsfeestjes vieren voor kinderen uit de buurt met weinig eigen middelen.

Wie

Mijn naam is Nadia en ik ben al jaren actief als vrijwilliger in de buurt. Ik geef fietslessen, ik doe mee met kookgroepen in buurthuizen, zit in de denktank van vrouwengroep Expeditie West en iedere zaterdag zorg ik dat de Havelaar open is voor alle buurtkinderen en ouders. Ik dien dit initiatief zelf in, maar doe dit ook namens de actieve groep buurtmoeders in Oud-West. Daarnaast heeft mijn initiatief de steun van de Havelaar en de projectgroep aanpak armoede Borgerbuurt. Deze projectgroep bestaat uit stadsdeelmedewerkers, het Buurtteam, Dock en Combiwel buurtwerk.
Ik wil twee keer in de maand de zaterdag drie kinderen de kans geven om hun verjaardag te vieren in de Havelaar. Ieder kind mag 8 vriendjes meenemen. Voor deze kinderen maken we er een leuke dag met traktaties, muziek en activiteiten (knutselen, spelletjes). De ouders van de jarige kinderen helpen tijdens de dag om de activiteiten te begeleiden. We zorgen via onze contacten (directeur school, Oranjehuis) dat de gezinnen die het echt nodig hebben, ook daadwerkelijk bereikt worden. Een feestje duurt drie uur. Ik zelf ben aanwezig vanaf ongeveer 9 uur tot einde dag. Ik zorg altijd voor een vrijwilliger die me gedurende de dag helpt. Ik draag de zorg voor de hele organisatie en het beheer. Het gaat in totaal bij deze aanvraag om 14 zaterdagen (7 maanden).

Wat

In Amsterdam Oud-West wonen veel gezinnen met een krappe beurs en in te krappe woningen. Ook deze kinderen moeten sociaal mee kunnen doen. Daarnaast betrek ik altijd de ouders bij de organisatie en zien zij dat er veel mogelijk is in de buurt. Het activeert sommige ouders om zelf ook meer te ondernemen. Omgerekend is de investering (bij 27 kinderen per zaterdag: jarige job en genodigden) € 12,50 per kind voor een onvergetelijke dag!

Totale kosten van initiatief:

€ 5.761,60

Toegekend buurtbudget:

€ 1.950,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.