logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Circulaire Ruilfeesten in Oud-West

Dorine Verheul
10-03-2022 16:01 | Groen, Sociaal | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hoi Marjo, Je initiatief is toegekend. Je mag nu een subsidieaanvraag indienen. Groetjes, Michelle GroenHet organiseren van 8 ruilfeesten waarbij met de portemonnee dicht bewoners kleding en spullen kunnen ruilen.

Wie

In de zomer en rond kerst van 2020 én 2021 heeft een groep buurtbewoners en professionals uit Oud-West succesvol een aantal circulaire markten georganiseerd. De nadruk tijdens deze markten ligt op het ruilen van spullen. Elke markt heeft een ander thema: het ruilen van kleding, het ruilen van spullen, het ruilen van planten en stekjes, ruilen van spelgoed, enz. Wij noemen deze markten “ruilfeesten” omdat wij, naast het bevorderen van de circulaire economie en ontmoetingen, het taboe rondom armoede willen bestrijden: het ruilen van spullen kan geld besparen, maar het kan ook erg leuk en gezellig zijn, een feestelijke gebeurtenis dus. Tijdens de markten worden ook workshops aangeboden over o.a. energiesparing, je eigen moestuin houden, een terrarium maken, met quinoa leren koken, enz. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de sfeer: tijdens de markt is er een DJ aanwezig en door een préselectie zorgen wij ervoor dat alle spullen aantrekkelijk worden aangeboden. De markten worden afgesloten door een live- optreden met lokale muzikanten.

Wat

De markten op zich zijn een middel om geld te besparen en een bijdrage te doen aan minder spullen in de wereld. Daarnaast is het een vliegwiel voor samenwerkingsverbanden. Verschillende bewonersclubjes en organisaties werken eraan samen. Het wordt steeds bekender en groter. Zo draagt het veel bij aan het sociale 'web' in Oud-West.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.475,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.475,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.