logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Rommelmarkt op het Nicolaas Beetsplantsoen

Tom van der Velpen
07-03-2022 12:34 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Dag Tom, Je initiatief is goedgekeurd. Je mag nu subsidie aanvragen via onderstaande link: https://mijnsubsidies.amsterdam.nl/TriplEforms/formulier/nl-NL/evAllScenarios/Subsidieaanvraag.aspx/SubsidieaanvraagInleiding Groetjes, Michelle GroenOp zaterdag 28 mei willen we de buurtmarkt op het Nicolaas Beetsplantsoen laten terugkeren. Een markt voor iedereen.

Wie

Ik, Tom van der Velpen, ben een actieve buurtbewoner die aan het Nicolaas Beetsplantsoen woont. Namens de bewonerscommissie Roos van Dekema, wil ik dit initiatief graag indienen. Meerdere jaren heeft de commissie de markt georganiseerd, maar mede door de pandemie was het afgelopen 2 jaar niet mogelijk. Daarnaast heb ik buurtgenoot Jaap Terweij gevraagd om mij te ondersteunen, met zijn jarenlange ervaring in het organiseren van initiatieven voor de buurt. Ook de populaire buurttuin Het Eetbare Plantsoen werkt graag mee aan de markt, met mankracht en ook zichtbaarheid voor de buurt. Daarnaast benader ik, als beheerder van het openbare schaakspel, ook alle schakers om mee te doen tijdens de marktdag. Zo willen we er een markt van maken voor de hele buurt.

Wat

Tijdens de pandemie hebben we gezien hoe het plantsoen het kloppende hart is van de wijk. De buurttuin, het openbare schaakspel, het middenterrein en meer werden en worden intensief gebruikt. Een plek waar iedereen in de buurt kan samenkomen en elkaar kan ontmoeten. Om de buurtcohesie te vergroten en ook de kracht van dit kloppende hart te benadrukken wil ik graag een buurtmarkt organiseren. Hier kan iedereen een kraampje huren, tegen een lage en symbolische prijs, om zijn spullen te verkopen. Ook lokale initiatieven en bedrijfjes kunnen een kraampje huren, om zich kenbaar te maken in de buurt. Ook zal er entertainment zijn voor alle bezoekers. In het verleden is gebleken hoe versterkend de buurtmarkt kan werken voor de buurtcohesie. Mensen leren elkaar en andere buurt initiatieven op een hele laagdrempelige manier kennen en spreken doormiddel van de markt.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.525,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.525,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.