logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Rebellen & Dwarsdenkers

David de Visser
18-12-2019 13:35 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!een manifestatie met beeldende kunst, literatuur, poëzie, interviews en publieksparticipatie.

Wie

WG Kunst stelt zich ten doel het opwekken en vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst. Om deze doelstelling te realiseren organiseert en presenteert WG Kunst projecten op het gebied van de beeldende kunst met daaruit voortvloeiend kwalitatief hoogwaardige kunsteducatieve projecten. Jaarlijks organiseert WG Kunst een aantal kunstprojecten en tentoonstellingen met een educatief en sociaal maatschappelijk karakter.

Wat

Amsterdam West is een dynamisch stadsdeel en deze dynamiek wordt gecreëerd door haar bewoners. De samenstelling van stadsdeel West is zeer divers en gemêleerd. Tal van culturen leven naast en met elkaar. WG Kunst brengt met Rebellen & Dwarsdenkers werelden bij elkaar. WG Kunst gaat de dialoog aan met bewoners van stadsdeel West door middel van een tentoonstelling met activistische kunstenaars. Kunstenaars/schrijvers/journalisten die hun nek uit durven te steken en die onrecht in onze samenleving in ons Amsterdam aan de kaak stellen. Visies die men niet direct verneemt dagen uit tot contemplatie en inzicht. Een totaaltentoonstelling ook met name gericht op een jong publiek (16 tot 30). De kunst en de sprekers stellen onderwerpen aan de orde waar we ons meer bewust van moeten zijn en worden. Kernwoorden binnen dit project zijn diversiteit en inclusie. Een tentoonstelling voor iedereen die betrokken is bij de samenleving, bij de buurt, bij de stad Amsterdam.

Totale kosten van initiatief:

€ 6.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.