logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Shiatsu-massages voor minima in de Havelaar

Elizabeth Lakatos
04-02-2022 13:43 | Sociaal | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Elizabeth, je initiatief vindt de Adviesgroep er professioneel uitzien. Hoor het grootste deel heb je wisselende klanten op een enkeling na, vaak wel mensen die tot de minima behoren. Klanten komen er blij vandaan. Je had niet op alle vragen een antwoord maar het initiatief vindt men sympathiek. Het voorstel is dat je over 3 maanden (in de maand mei) een terugkoppeling geeft over hoe het gaat en hoeveel mensen je behandeld hebt. Veel succes! en tot in mei! Groet HennyVoor bewoners met een kleine beurs maak ik shiatsu-massages toegankelijk. Ik masseer één keer per week vier bewoners.

Wie

Ik ben Elizabeth, gediplomeerd shiatsu-therapeut en bewoners van Oud-West. Ik heb een passie voor natuurgeneeswijzen en wil graag juist bewoners die stress ervaren helpen die stress te verlagen door ontspannende massages. Shiatsu ondersteunt daarnaast het immuunsysteem. Ik richt mij specifiek op de bewoners die niet uit eigen middelen dit soort behandelingen kunnen betalen, maar het juist het hardst nodig hebben. Bewoners die maatschappelijke problemen hebben. Bewoners bellen mij nu alweer of er massages komen in de Havelaar. Op hun verzoek vraag ik dit aan. Voorbeelden van bewoners: een heer met spanningsklachten rond het hart voelt zich beter, een dame met nierklachten voelt verlichting, een jonge man die thuis zat met burn-out klachten voelt ontspanning, een man die veel vrienden verloren had kon zijn emoties beter uiten na de massages.
Per week masseer ik 2 uur lang in de Havelaar. Ik masseer vier mensen in 2 uur.

Wat

Ik wil de bewoners met weinig geld -maar daardoor juist veel spanningen en weinig mogelijkheden- bereiken om hun welzijn te vergroten. Ik wil dat mensen zich fijner in hun vel voelen en daardoor positiever in het leven staan. Zo is er hopelijk een fijnere leefomgeving.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.060,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.700,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.