logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

True Jazz - Jazz Jam in de Havelaar

Dorine Verheul
28-01-2022 15:30 | Kunst & cultuur, Sociaal | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Truus, gefeliciteerd het volledige gevraagde budget is aan je initiatief toegekend! Beoordeling Op verzoek van een lid van de Adviesgroep geeft een van de gebiedsmakelaars aan wat er bekend is over dit project. Divers publiek, jazz scene in Oud West tot mensen die niet veel te besteden hebben. Gezellig druk. Truus doet haar best om bij andere gelegenheden de muziek ook aan de bezoekers aan te passen. Aantal bezoekers gesproken van de Jazz Jam die het helemaal geweldig vinden. Iedereen is voor. Je krijgt de suggestie mee om een 'pot' neer te zetten waar iedereen iets in kan doen die het kan missen. Met het geld kunnen dan andere dingen bij de Havelaar worden gefinancierd of bijvoorbeeld het drankje. Veel plezier met de activiteit! Hartelijke groet, Henny de KokJazz Jamsessies met topartiesten uit mijn netwerk voor de ouderen van de buurt.

Wie

Ik ben Truus Engels en ben jazz slagwerker. In mijn lange carrière heb ik een enorm netwerk met jazz-artiesten opgebouwd. Ik organiseer in de Havelaar en in de Klinker jazz jams voor de buurtbewoners, met name voor de minder daadkrachtigen. Ik pas het programma aan, aan de behoefte. Van Coltraine tot de blues of Willy Alberty. Buurtgenoten genieten ervan. Er is ook ruimte voor buurtbewoners met zeker talent om mee te spelen. Langzaam heb ik een community opgebouwd in Oud-West. Er is een harde kern, maar daaromheen zijn er bij elk optreden weer veel andere mensen die erbij komen. Zowel publiek als spelers. Publiek is per keer tussen de 30 en 50 personen. Ik vraag geen eigen bijdrage omdat ik de administratie tijdens de avond niet kan doen. Ik ben bezig met optreden, begeleiding van de artiesten en het op- en afbouwen.

Wat

Mijn publiek bestaat voor het overgrote deel uit de (alleenstaande) wat oudere Oud-West bewoners die een klein inkomen hebben. Omdat ik toch wel kwaliteitsartiesten weet te regelen die voor weinig geld optreden, merk je dat mensen echt graag naar de optredens komen en elkaar langzaam leren kennen van de jazz-avonden. Muziek verbindt enorm!

Totale kosten van initiatief:

€ 3.384,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.384,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Wenko Millaard | 20 februari 2022 10:18

Wanneer wordt er weer gejamd in de Havelaar?

Wenko Millaard | 20 februari 2022 10:21

Is er voor 2022 überhaupt weer budget beschikbaar gesteld voor de jazzjam?

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.