logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Repair Café Jeltje 2022

Johan Westera
19-01-2022 16:56 | Groen, Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Johan, aan je initiatief is het volledige gevraagde bedrag toegekend! Het is wenselijk dat er meer samengewerkt gaat worden tussen Repair Café’s? Er is echter een enorme barrière om dit van de grond te krijgen. Kennis delen, met name over de inzet van sociale media, zou een heel goed idee zijn. Wat is hiervoor nodig? Tijd van mensen en een locatie. Er liggen concrete vragen voor ondersteuning. Beoordeling Iedereen is voor. Toegekend € 4.575 De vrijwilligers die repareren zijn ook actief in andere Repair Café’s. In vergelijking met de Havelaar; is het op andere plekken minder succesvol, mede omdat er niemand is die de pr doet. Deze groep heeft destijds ook materiaalkosten aangevraagd bij de Inspiratiegroep en ontvangen. Henny neemt contact op met Johan en collega’s om samenwerking te bevorderen tussen Repair Café’s. Hartelijke groet, HennyBuurtbewoners die kunnen (leren) repareren helpen buren met kapotte spullen.

Wie

Ik ben de organisator van het Repair Café Jeltje dat sinds 2018 elke 1e vrijdagavond van de maand wordt georganiseerd. Met +/- 25 enthousiaste en deskundige vrijwilligers helpen we buurtbewoners met defecte spullen en textiel. De avonden worden druk bezocht. Net als de vorige jaren dien ik dit initiatief in mede namens buurtbewoners Lucy Lambriex en Monica Velthuis.

Wat

Met onze activiteit bereiken we de volgende doelen:(1) minder afval, (2) sociaal contact/verkleinen van eenzaamheid (3) overdracht van kennis en vaardigheden op het gebied van repareren en (4) bijbrengen van het bewustzijn:"Weggooien? Mooi niet!"

Totale kosten van initiatief:

€ 5.175,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.575,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.