logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

First Love (werktitel)

David de Visser
13-01-2022 13:28 | Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi David, gefeliciteerd! Je aanvraag is ondertussen goedgekeurd met 6 stemmen voor, 3 onthoudingen en 2 mensen die vroegen om een lager bedrag toe te kennen. vraag van Adviesgroep: Graag door WG-Kunst laten terugkoppelen wie men heeft weten te bereiken, hoe groot deze groep is en wat de samenstelling van de groep was? Argumenten voor: - Er wordt een bijdrage geleverd aan het bevorderen van het lezen en dus ook een link gelegd met een andere kunstvorm - Aansprekende kunstenaar (Wafae Ahalouch) en leuk onderwerp - cohesie-bevorderend, verbindende werking - professioneel van opzet - zeer educatief en inspirerend project - buurt komt goed ‘op de kaart’ en ook voor buurtgenoten heel toegankelijk - mooi project maar vindt een manier om dit breder onder de aandacht te brengen, deel flyers uit op b.v. de Ten Katemarkt en posters in café’s en koffietenten Argumenten tegen: - WG Kunst dient wel erg vaak een aanvraag in - kan WG-Kunst niet "hun eigen broek ophouden" gezien de ingangen/zichtbaarheid die ze al hebben - Het is deels voor de buurt maar het 'door de buurt' element ontbreekt - De workshops geven geen inzicht in de educatieve waarde van de ‘kwalitatief hoogwaardige educatieprojecten’. - hoge honoraria voor de kunstenaar(s) Hartelijke groet, HennyEen tentoonstelling met het thema van de Boekenweek 2022 Eerste Liefde. Beeldende kunst, poëzie en workshops First Love.

Wie

Het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst en andere disciplines is een doel dat WG Kunst zich stelt. WG Kunst organiseert en realiseert kunstprojecten op het gebied van beeld en taal met daaruit voortvloeiend kwalitatief hoogwaardige educatieprojecten. Jaarlijks organiseert WG Kunst een aantal kunstprojecten en tentoonstellingen met een educatief en maatschappelijk karakter. Samenwerking in het project First Love is gezocht met Stichting Dock, de Elance Academy en het Huygens College en studenten van de Breitner Academie.

Wat

Een project met hedendaagse beeldende kunst, poëzie en workshops rondom het thema van de Boekenweek 2022 ‘Eerste Liefde’ met als werktitel ‘First Love’.
Zoals het thema vanuit de literatuur allerlei uitingsvormen kent, komt in de beeldende kunst de eerste liefde eveneens in allerlei verschijningsvormen voor. Uit al deze mogelijkheden heeft WG Kunst heeft de uitdaging om dit thema te verbeelden in handen gelegd van beeldend kunstenaar Wafae Ahalouch. Zij is geen onbekende voor WG Kunst: wij volgen Wafae Ahalouch al jaren en hebben veel waardering voor haar werk.
Het doel van het project is nieuwe verhalen te laten ontstaan, door kunstenaar Wafae Ahalouch en dichter Tjitske Jansen. Samen creëren ze verhalen die anders nooit waren ontstaan.
In de gesprekken tussen WG Kunst en Wafae Ahalouch – na het bekend worden van het Boekenweekthema voor 2022 - werd al snel duidelijk dat Wafae het thema in een solotentoonstelling wilde realiseren, in combinatie met poëzie. Met binnen de tentoonstelling de nodige ruimte voor interactie met bezoekers en kunsteducatie voor jongeren in schoolverband.
WG Kunst verheugt zich erop Tjitske Jansen heeft toegezegd 2 nieuwe gedichten te schrijven met het thema Eerste Liefde. Workshops zijn onderdeel van het project. Iedereen kent een eerste liefde of het nu een verliefdheid is of je eerste kennismaking met kunst, een huisdier etc. Het belangrijkste is eigenliefde dan kun je ook liefde delen. Het project is voor iedereen gratis toegankelijk

Totale kosten van initiatief:

€ 6.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.