logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Buurtfitness in Huis van de Buurt De Klinker

Dorine Verheul
21-12-2021 15:46 | Sociaal | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Dorine en Ivan, jullie aanvraag is toegekend door de adviesgroep, gefeliciteerd! Er is een kleine correctie gedaan op het bedrag (€ 3.204) wat via het subsidiesysteem aangevraagd kan worden. Gelukkig weten jullie hoe de aanvraag nu verder gedaan moet worden....! Dus komt goed! Grttzz HennyBegeleide fitness, bewegingslessen, voedingsadviezen, valpreventie-lessen voor buurtbewoners in De Klinker.

Wie

Ik ben Ivan Rose, gepensioneerd en gediplomeerd sportleraar, en buurtbewoner. Ik geef 5 dagen per week sportles in huis van de buurt de Klinker. Buurtbewoners uit heel Oud-West kunnen hier gratis werken aan hun lichamelijke conditie. De sportlessen zijn dus bedoeld voor buurtbewoners, en niet in de eerste plaats voor bewoners van het zorgcentrum. Alhoewel zij natuurlijk niet uitgesloten worden. Mensen kunnen sporten op apparaten of meedoen aan lessen. De nadruk ligt op oudere bewoners. Er zijn in Oud-West verder zeer weinig mogelijkheden voor deze specifieke doelgroep om laagdrempelig, zonder hoge kosten, begeleid aan hun gezondheid te werken. Ik begeleid vijf dagen in de week de activiteiten, wat neerkomt op zo'n 26 uur per week, 50 weken per jaar. Dit jaar wil ik investeren in een extra apparaat voor de beenspieren. Er is daarvoor nu één apparaat, maar de behoefte is groter. De meeste bewoners willen vooral zorgen dat hun beenkracht op pijl blijft.
In verband met de onzekerheden rondom lockdowns, hebben wij vorig jaar geen eigen bijdrage gevraagd aan de bewoners. Dit omdat de 'levering' niet gegarandeerd kon worden.

Wat

Ik wil ouderen de kans geven om in een veilige omgeving en met professionele, persoonlijke begeleiding zo fit mogelijk te blijven. Ik wil hiermee het welzijn van ouderen vergroten zodat ze langer een fijn leven kunnen leiden. Ze blijven hopelijk zo langer mobiel, maken minder gebruik van zorg en kunnen langer thuis wonen. Daarnaast is deze kleinschalige sportgelegenheid voor velen ook een bron van sociaal contact. De aanvraag betreft de volgende posten uit de begroting: vrijwilligersbijdrage sportleraar, leg press, gympen, sportbroek, sportshirt, spotify abo.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.825,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.204,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.