logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Bollendag

tim velraeds
07-12-2021 12:23 | Openbare ruimte, Groen, Sociaal | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Tim, Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt is dit budget aan jullie toegekend! Brian Joenoes regelt dit verder met jullie. Vriendelijke groet, Henny de KokSamen met bewoners en de kleine bedrijfjes planten we de groenstroken en plantsoenen onder ons beheer vol met crocussen

Wie

Het Wg en het Poortgebouw werken regelmatig damen om de groenstroken te verfraaien. Ditmaal willen we ( met gepaste afstanden, gezamenlijk een bloembollendag organiseren om zo inze groenstroken van voorjaarsbloeiers te voorzien. Goed voor de bijen, het gemeenschapsgevoel en de buurt. Na het planten is er natuurlijk ook een versnapering, kerstbrood koffie en glühwein ;-)

Wat

Het biedt de mogelijkheid om in de buitenlucht en op gepaste afstand toch samen te zijn. Daarnaast bieden de vroege boorjaarsbollen een belangrijke voedselbron voor hommels en bijen in de tijd dat er nog weinig te vinden is. We merken dat het met de bloemen makkelijker is hondenbezitters erop te wijzen om de straat in ere te houden en wat voorzichtiger met het groen om te gaan. We hebben in het verleden gemerkt dat er steeds minder zwerfvuil blijft liggen als we de groenstroken kleurrijk houden.

Totale kosten van initiatief:

€ 500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 400,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.