logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

KERST SALE!!! 2021

David de Visser
02-12-2021 14:20 | Kunst & cultuur | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!WG Kunst organiseert ook in halve lockdown in deze decembermaand 2021 het evenement de Kerst Sale.

Wie

De Kerst Sale is een verkooptentoonstelling voor de kleine beurs. Een echt kunstwerk voor maar
€ 100,=. Meer dan 100 kunstenaars doen mee, veelal werkzaam en/of woonachtig in Oud-West. Honderden buurtbewoners weten de weg te vinden naar WG Kunst om kunst te genieten en kunst aan te schaffen. WG Kunst legt verbindingen tussen kunstenaars, kunst en buurtbewoners. De Kerst Sale wordt druk bezocht. Het is een een gratis uitje waarin enorm genoten wordt van allerlei vormen van kunst. Er zijn bezoekers/liefhebbers die een jaar sparen om op de Kerst Sale een echt kunstwerk aan te schaffen voor een ongelooflijk lage prijs.

Wat

WG Kunst vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten van kunst. Kunst schenkt, zeker in deze onzekere tijden, troost, genot, plezier en afleiding. Veel bezoekers hebben de afgelopen jaren te kennen gegeven het initiatief zeer te waarderen. De Kerst Sale is een explosie aan kunstuitingen. Er is voor iedereen veel te genieten. De Kerst Sale is laagdrempelig, de selectie is divers en de werken zijn kwalitatief van hoog niveau. Bekende en minder bekende kunstenaars hangen anoniem door elkaar heen. De Kerst Sale is voor iedereen een feest: voor WG Kunst, voor de kunstenaars en het allerbelangrijkst het publiek. Om bezoekers die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om de tentoonstelling fysiek te bezoeken organiseren we een webshop met daarin van iedere kunstenaar 1 werk. Door Corona zijn veel mensen huiverig. WG Kunst neemt allerlei voorzorgsmaatregelen om te voldoen aan de door de overheid opgelegde verplichtingen. Zo hebben we ook tijdssloten ontwikkeld die ervoor zorgen dat een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen zijn. Al deze maatregelen zijn noodzakelijk om het evenement door te kunnen laten gaan.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.