logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

WG Kunst, 2019

Gebiedsteam Oud-West
22-11-2019 10:52 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Projectvoorstel WG Kunst in het kader van de Kinderboekenweek 2019 met als thema “Reis Mee”.

Wie

Stichting WG Kunst is een kleine ambitieuze culturele organisatie op het Wilhelmina Gasthuisterrein. WG Kunst bestaat 22 jaar. WG Kunst organiseert tentoonstellingen en manifestaties op het gebied van beeldende kunst en cultuureducatie. Uitgangspunt is beeldend kunstenaars uit te nodigen die exposeren. Meer en minder bekende kunstenaars worden afgewisseld en zo mogelijk gecombineerd in één tentoonstelling. WG Kunst onderscheidt zich van andere kunstinstellingen door waar mogelijk tentoonstellingen te combineren met kunsteducatieve activiteiten voor schoolklassen.
WG Kunst is zeer opgetogen en vereerd dat Wim Hofman zijn medewerking heeft toegezegd aan het Kinderboekenweekproject 2019 van WG Kunst. Hij heeft zich een leven lang gewijd aan het maken van beelden. Hofman is een grootheid binnen de kinderliteratuur. Hij heeft naast de Theo Thijssenprijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor een kinderboekenschrijver, tevens de Max Velthuisprijs, de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijs voor illustraties, gewonnen.
Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is “Reis Mee”. In het werk van
Hofman neemt reizen een belangrijke plaats in. Hij heeft diverse voertuigen, landkaarten en
landschappen getekend en geschilderd. Het werk van Hofman is fantasierijk en prikkelend: de kern is verbazing, bezieling, het ervaren van vrijheid door verbeelding. Zijn verhalen zijn niet altijd vrolijk, vaak absurdistisch en met een subtiele humor. Hij schrijft en tekent voor alle leeftijden.

Wat

Evenals voorgaande jaren organiseert WG Kunst ook dit jaar ter gelegenheid van de
Kinderboekenweek een tentoonstelling en workshops voor schoolklassen. WG Kunst organiseert het Kinderboekenweekproject dit jaar voor de tiende keer. Elk jaar staat een bekende kinderboekentekenaar/illustrator centraal. Hofman maakt speciaal voor dit project nieuw werk.
Vanuit de tentoonstelling worden kunsteducatieve activiteiten georganiseerd voor kinderen, waarbij in eerste instantie naar het werk gekeken wordt en geoefend wordt in het
beschrijven ervan. Eerst: “Wat zie ik hier” en vervolgens “Vind ik het werk mooi, lelijk of doet het me helemaal niets” en “Waarom vind ik dit”. Uitgebreid wordt ingegaan op het creatieve proces, de toepassing van materialen en de techniek. Vervolgens gaan de kinderen onder begeleiding van de kunstenaars van WG Kunst zelf een kunstwerk maken.
Los van het bezoek van de schoolklassen in de tentoonstelling en de workshops hecht WG
Kunst groot belang aan het tonen van de werken aan volwassenen. WG Kunst wil met haar
jaarlijkse kinderboekenweekproject juist ook volwassenen attenderen op een bijzondere
kinderboekentekenaar en zijn/haar werk welverdiende aandacht geven.
Met deze overzichtstentoonstelling van het originele werk van Wim Hofman wordt aan dit
streven een boeiende invulling gegeven. Het werk van Wim Hofman is van een klassieke,
tijdloze kwaliteit.

Totale kosten van initiatief:

€ 6.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.