logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Hart onder de riem voor de minima

Marjo Dankers
16-11-2021 15:11 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Marjo en Montse, gefeliciteerd! de adviesgroep heeft positief besloten op jullie aanvraag. Zonder dat er eigenlijk aanvullende eisen werden gesteld. Als jullie subsidie aan willen vragen kan dat natuurlijk daar stuur ik je nog een mail over. Via de Bunqpas kan het, zo verwacht ik, ook! In dat laatste geval heb je waarschijnlijk sneller het benodigde geld beschikbaar. Hartelijke groet, Henny de KokTweehonderd AH-cadeaubonnen als kerstcadeau à € 30,- voor minima-huishoudens in Amsterdam Oud-West.

Wie

Ik ben een actieve buurtbewoner die o.a. betrokken is bij de Burendag op Marcanti-eiland en de circulaire ruilmarkten in Amsterdam Oud-West. De afgelopen twee jaar nam ik het cadeaubonnen-initiatief. Voor de juiste verdeling maakte ik gebruik van de contacten onder maatschappelijk werk, buurtwerk en vluchtelingenwerk. Zo kwamen de bonnen direct bij de juiste bewoners van Oud-West terecht.

Wat

In Oud-West leven veel bewoners onder de armoedegrens. De feestdagen zijn voor hen vaak vooral een confrontatie met hun moeilijke financiële situatie. Een cadeaubon van € 30,- geeft hen iets meer financiële ruimte. Dertig euro kan uitgegeven worden aan dagelijkse boodschappen, zo kan de energierekening weer makkelijker betaald worden. Of de familie kan wél worden uitgenodigd omdat er geld is voor meer boodschappen. Of er kan wél een cadeau worden gekocht omdat er meer financiële ruimte is. Waarom Albert Heijn? Deze supermarkt geeft de meeste minima een extra feestelijk gevoel. Voor deze huishoudens is deze supermarkt normaliter té luxe. Daarnaast doet Albert Heijn al twee jaar zijn best om de cadeaubonnen extra feestelijk in te pakken voor deze gelegenheid. Iedere bon wordt van cadeauverpakking en lekkernijen voorzien. Van de 200 bonnen zullen de maatschappelijk werkers van Buurtteam 75 verdelen, de buurtwerkers 75, de statushouders in Oud-West krijgen er 25 en voor de daklozen van de Regenbooggroep zijn er ook 25 bonnen. De bonnen zijn af te halen via Huis van de Wijk de Havelaar waar men zich moet identificeren en voor ontvangst moet tekenen.

Totale kosten van initiatief:

€ 6.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.