logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

1e Lustrum Amsterdam West League, 2019

Gebiedsteam Oud-West
21-11-2019 17:37 | | Borgerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Stichting Aduna organiseert voor de vijfde keer de Amsterdam West League (AWL).

Wie

Stichting Aduna heeft de afgelopen 4,5 jaar de Amsterdam West League georganiseerd. Er worden vreedzame sportevenementen voor kinderen tussen de 5 en 16 jaar oud en hun ouders georganiseerd, waarbij stichting DOCK en de wijkagent aangehaakt zijn. Naast sport en spel worden deelnemers competenties bijgebracht op het gebied van constructieve conflictoplossing en zelforganiserend vermogen.

Bewoners uit de Borgerbuurt en de Bellamybuurt zullen meehelpen met de organisatiestructuur en hun verantwoordelijkheid voor het project, de sportzaal en de buurt, nemen. Tussen 15 juni en 22 december worden 56 speeldagen georganiseerd.

Wat

De afgelopen vier en een half jaar zijn bewoners uit Oud West in de weekenden bij elkaar gekomen om lekker te sporten in een door hen zelf georganiseerde sportactiviteit. In december 2019 sluiten we het vijfde jaar af. En dat willen we vieren. Amsterdam West League bestaat uit drie onderdelen. Het onderdeel 1. Zaalvoetbalcompetitie, 2. Sportinstuif, en 3. Training van diverse sporten zoals Basketbal, Tafeltennis, Badminton. Met dit initiatief brengen we de deelnemers in contact met verschillende vormen van sport waarvan 80% van de deelnemers uit Oud West komen, 10% uit de Baarsjes en 10% uit overige gebieden van het stadsdeel West. De deelnemers worden via de openbare ruimte, via de scholen, via sleutelfiguren en via mond tot mond reclame op de hoogte gehouden van de mogelijkheid om in het weekend in de buurt te sporten. De deelnemers vormen hun eigen team, bedenken hun eigen groepsnaam en helpen mee met de invulling van de AWL Weekendsporten.

Bij dit project wordt er één op één contact onderhouden met ouders van deelnemers onder de zestien jaar. Deze ouders worden via dit project op de hoogte gehouden over de Vreedzame Wijk en de Vreedzame gedachtengoed en waar nodig en waar mogelijk in contact gebracht met andere actoren in de Wijk. Ook worden de ouders meerdere keren in het seizoen uitgenodigd om hun kinderen te zien participeren in de Amsterdam West League zaalvoetbalcompetitie.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.525,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.525,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.