logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

ED-plaats in Buurtsalon Jeltje

Peggy Kornman
12-10-2021 12:58 | | Helmersbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Peggy, gefeliciteerd! Jullie aanvraag is volledig toegekend. Ik heb begrepen dat jullie ook echt 52 weken per jaar doorgaan met jullie werk (initiatief). De Adviesgroep ontvangt graag uiterlijk in juni 2022 een tussentijdse evaluatie omdat men de looptijd van jullie activiteiten vrij lang vond. Via de link https://www.amsterdam.nl/subsidies/west/ kun je het subsidiebedrag aanvragen. Op de site kun je dan klikken op 'Bewonersinitiatieven in West. ALs jullie als organisatie aanvragen heb je e-herkenning nodig in het aanvraag proces. Als je hier vragen over hebt kun je contact met mij opnemen. Hopelijk weet je zo voor nu voldoende. Hartelijke groet Henny de Kok (06 20 05 65 03)Een plek waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen lunchen en met elkaar kunnen praten.

Wie

Ik werk bij Team ED, een door de gemeente gesubsidieerde stichting. Onze doelgroep tweeledig: enerzijds mensen die iets ontwrichtends hebben meegemaakt (denk aan verslaving, psychische problemen, dakloosheid etc.) en al een eind op weg zijn in hun herstel. Zij volgen een training bij Team ED en kunnen zo hun ervaringsdeskundigheid inzetten om anderen te ondersteunen in hun herstel. De tweede groep bestaat uit de mensen die deze ondersteuning nodig hebben, in de vorm van met elkaar samen eten, samen wandelen of samen praten (in een praatgroep of in 1 op 1 contact). Het uitgangspunt is gelijkwaardigheid, wat een meerwaarde heeft bovenop de vaak hiërarchische verhouding tussen cliënt en hulpverlener. In stadsdeel West organiseren onze ervaringsdeskundigen op maandag in Buurtsalon Jeltje een moment om samen te lunchen (nu nog bring your own, maar we willen graag weer lunch gaan verzorgen), om de week een herstelgroep (een praatgroep waarin deelnemers zelf mogen aangeven waar ze over willen praten) en in de andere weken zijn er ism Team ED Multiloogbijeenkomsten (http://www.inca-pa.nl/).

Wat

Wij konden vanwege Corona tijdelijk in Buurtsalon Jeltje terecht tegen een gereduceerd tarief. Nu de wereld weer langzaam opengaat, kunnen zij dat ons niet meer bieden en wij kunnen het volle tarief niet volledig opbrengen. Op de bijeenkomsten komt inmiddels een behoorlijk aantal vaste bezoekers. De ervaring leert dat wanneer de bijeenkomsten verhuizen naar een andere plek, je een flink aantal van deze bezoekers kwijtraakt. Terwijl het zo waardvol is voor buurtbewoners die het moeilijk hebben en vaak worstelen met eenzaamheid, om een veilige en bekende plek te hebben waar ze mogen komen zoals ze zijn. Wat we ook merken is dat bezoekers elkaar leren kennen, en ook contact aangaan buiten de bijeenkomsten om. Dit is draagt bij aan de cohesie van de buurt en aan het versterken van het netwerk van deze buurtbewoners. We zouden dus graag onze bijeenkomsten willen voortzetten in Buurtsalon Jeltje, daarvoor hebben we aanvullende fondsen nodig.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.200,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.080,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.