Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
We organiseren een dialoogtafel om eenzaamheid en schaamte bij seksueel overschrijdend gedrag en geweld te doorbreken.
De dialoogtafel en workshops rond om seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld worden georganiseerd vanuit Beeldend Gesproken door:
Chiquita Krook - Kunstenaar, coach, onderneemster en ervaringsdeskundige. Chiquita Krook is initiatiefneemster van bewonersinitiatieven zoals Buurtmaaltijd West, Kids Repair Cafe - de Baarsjes en Met Liefde en Waardering. Met haar onderneming Reparette zet zij zich vanuit haar vakgebied textielontwerp in voor duurzaamheid, afvalvermindering en de circulaire economie. Als coach is zij verbonden aan Wikistad en ondersteund zij vrouwen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.
Esther Vossen - directeur-bestuurder van Beeldend Gesproken. Daarnaast is zij kunstadviseur bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en bij de psychiatrische instelling Altrecht GGZ. Esther Vossen werkte eerder als curator voor Museum van de Geest en voor verschillende kunstinstellingen in Amsterdam waaronder de Rijksakademie voor Beeldende Kunst en de Appel Arts Centre.
Beeldend Gesproken verkoopt en verhuurt kunst die gemaakt is door getalenteerde kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Beeldend Gesproken sluit met haar programmering aan bij actuele maatschappelijke onderwerpen op het gebied van mentaal welzijn. Zij werkt hiervoor samen met verschillende instellingen. Voor de Week van de Verbinding is Beeldend Gesproken een samenwerking aangegaan met Chiquita Krook om kennis en ervaring te delen en samen dit project te realiseren.
Jonge meiden krijgen mede door social media steeds meer te maken met seksueel overschreden gedrag en geweld, schaamte en eenzaamheid.
Door middel van een dialoogtafel gaan wij hierover in gesprek met verschillende partijen in wijk en hopen zo drempels te verlagen en bij te dragen aan oplossingen. Deelneemsters voor de dialoogtafel worden geworven via zorg- en welzijnsinstellingen die zich richten op de doelgroep. We brengen het project onder de aandacht van docenten en scholieren in de bovenbouw van middelbaar onderwijs.
Met de dialoogtafel willen we jongeren (18 en 25 jr) bereiken die te maken hebben gehad met seksueel overschrijdend gedrag en geweld. Voor de dialoogtafel nodigen we ervaringsdeskundige jongeren uit om hun ervaringen en kennis over de eenzaamheid en schaamte hierover te delen. Daarnaast ook professionals om mee te praten en om te onderzoeken in hoeverre het huidige aanbod aansluit bij de vragen die er zijn vanuit de doelgroep.
Via de livestream en andere social media kanalen willen we zo veel mogelijk geïnteresseerden partijen in de wijk bereiken.
Voor het project worden tevens workshops gegeven waarvan de creatieve resultaten worden gedeeld in een online expositie. Zo geven wij inzicht in het verwerkingsproces van de makers en dragen bij aan de conversatie en de zichtbaarheid van dit onderwerp. De activiteiten voor de Week van de Verbinding vormen de basis voor een groter project dat wij willen uitvoeren in de Week tegen seksueel geweld in 2022.
Totale kosten van initiatief:
€ 3.826,00
Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!
Nog geen reacties