logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

Zichtbaar groen en sfeer in de straat

Esther Verschuren
05-07-2021 16:09 | | Cremerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Hi Diana, je aanvraag is helaas afgewezen. De Adviesgroep vindt het een complexe aanvraag. Er werd opgemerkt dat de pilaren gelegenheid bieden om fietsen tegen te plaatsen en dat de straten en stoepen daar veel te smal voor zijn. Een lid van de Adviesgroep die actief is in een ondernemersvereniging (BIZ) geeft aan samenwerking te hebben gezocht met de winkeliersvereniging van de aanvraag, maar dat dit helaas niet is gelukt. Hij vindt het jammer, want samenwerken levert schaalvoordeel op. Een aandachtspunt is dat de objectvergunning niet in de begroting lijkt te zitten. Daar zijn ook nog kosten aan verbonden. Er wordt opgemerkt dat de pilaren in sommige straten waar ze geplaatst zijn goed bevallen. Het aangevraagde bedrag is hoger dan de Adviesgroep normaliter toekent. De aanvragen door winkeliersverenigingen veroorzaken ongelijkheid, vindt de adviesgroep. Niemand is voor de aanvraag in de huidige vorm. Er zijn vooral zorgen over de verdeling van gelden aan winkeliersverenigingen, er zijn twijfels over het onderhoud en verdere bekostiging, over de fietsen tegen palen en mogelijke overlast. Er bestaat een wens voor meer samenwerking met andere winkeliersverenigingen, het aangevraagde bedrag wordt te hoog bevondenis hoog en het is te laat in het seizoen om bloemen nog in bloei te krijgen vind de adviesgroep. Een gewijzigde (nieuwe) aanvraag met aanpassing naar voornoemde opmerkingen is eventueel mogelijk. Aanvraag: € 10.600 of € 6.000,-: afgewezenDe buurt groen zichtbaar en hele jaar door.

Wie

Ik ben een enthousiaste buurtbewoner en ook zeer actief in de Jan Pieter Heijestraat winkelstraat. Wij willen de straat altijd groener en vrolijker.. Vele bewoners hebben de pilaren in het museum kwartier zien staan en hebben aangegeven deze prachtige pilaren ook op De Overtoom en jan pieter heijestraat te willen hebben . In de straat hebben we jaren lang hanging baskets gehad, dit vindt iedereen mooi. Echter merken wij dat sommige bewoners de hanging baskets niet meer aan de gevel willen daar de bloemen bewaterd moeten (en dit water de ramen erg vies maakt). Ook hangen de prachtige hanging basket te hoog waardoor ze niet gezien worden en waardoor we niet optimaal gebruik van ze maken.

Wat

Het alternatief voor hanging baskets zijn 30 pilaren. Hier wordt iedereen blij van. De pilaren worden netjes verdeeld door de straat en komen veilig langs de stoeprand te staan.
Aan deze palen gaan we groen hangen, kunstbanieren en één keer per jaar vrolijke lampionnen. De pilaren kunnen jaren mee dus het is een duurzame goede investering.
We gaan groen, hoge kwaliteit zijde bloemen etc plaatsten en de straat , de buurt , iedereen die in de buurt is blij maken. Omdat eea voor iedereen goed zichtbaar zijn . En ze zullen geen overlast geven, iedereen blij.
Waardoor wordt men blij: we associëren de kleur groen met natuur. er zijn een aantal dingen die je dichterbij jezelf laat brengen en zorgen voor een beter welzijn. Denk aan mediteren, sporten, reizen óf jezelf in het groen begeven. En die laatste schijnt de meest effectieve manier te zijn om gelukkiger te worden, blijkt uit onderzoek. Ook bleek dat degenen die in een buurt woonden waar groen is, significant hoger scoorden op de schaal van mentaal welzijn. We willen in onze straat daar een kleine bijdrage in leveren . Juist nu omdat het corona tijd is en juist hier omdat de omgeving heel stenig is en we meer groen kunnen gebruiken.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 10.650,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.