logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Oud-West

True Jazz - Jazz Jam in de Havelaar

Dorine Verheul
01-07-2021 15:44 | | Bellamybuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Jazz Jamsessies met topartiesten uit mijn netwerk voor de ouderen van de buurt.

Wie

Ik ben Truus Engels en ben jazz slagwerker. In mijn lange carriere heb ik een enorm netwerk met jazz-artiesten opgebouwd. Ik organiseer op verschillende plekken in Oud-West jazz jams voor buurtbewoners, met name voor de minder draagkrachtigen. Dit deed ik o.a. in de Klinker. Ik pas het programma aan, aan de behoefte. Van Coltrane tot de blues of Willy Alberti. Buurtgenoten genieten ervan. Er is ook ruimte voor buurtbewoners met zeker talent om mee te spelen. Langzaam heb ik een community opgebouwd in Oud-West. In de Havelaar wil ik nu het weer kan en iedereen er naar snakt, snel de buurt weer bij elkaar brengen voor deze sessies.

Wat

Vóór corona bereikte ik veel alleenstaande ouderen met een klein inkomen. Deze groep kan na corona weer heel goed een verzetje gebruiken, waar men elkaar weer treft. Men is elkaar uit het oog verloren, dit zal de banden weer aanhalen. Ik word vaak aangesproken wanneer ik weer ga beginnen. Het mooie is, dat de sessies een kleurrijk luisterpubliek aantrekt. Muziek verbindt!!!

Totale kosten van initiatief:

€ 3.684,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.684,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Joyce | 4 oktober 2021 09:15

Gisteren voor het eerst een spektakel van jazzmuziek mogen aanschouwen. Het had de hele dag geregend. Maar de dag werd echt voor mij opgevrolijkt met deze bijzondere band. Geweldig, geweldig. Daarna hebben we ook nog gegeten uit de super lekkere keuken en gedanst. Was een onvergetelijke middag/avond. Bedankt Truus en tot gauw

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.